Skip to content
Politică

Lupta continuă: parlamentarii liberali nu o slăbesc pe Carmen Dan

http://inquamphotos.com/

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, liberalul Marcel Vela, a convocat o nouă şedinţă pentru audierea prefectului Capitalei, a comandantului Jandarmeriei şi a ministrului de Interne pe tema violenţelor de la protestul din 10 august.

Vela spune că demisia ministrului Carmen Dan este „urgenţă naţională” și reclamă piedicile ridicate de PSD la nivelul Parlamentului cu intenția de a bloca anchetarea faptelor petrecute la mitingul Diasporei, potrivit news.ro.

Până astăzi, ministrul Carmen Dan nu a transmis Raportul MAI cu privire la abuzurile din 10 august, solicitat oficial încă din data de 24 august. Până în prezent, Biroul Permanent al Senatului nu a comunicat Comisiei de ce nu a aprobat solicitarea PNL de a avea activitate încă din data de 13 august pentru a afla ce s-a întâmplat la protestul din 10 august. Şedinţa Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din data de 27 august, a fost boicotată de senatori ai PSD. Am convocat o altă şedinţă pentru marţi, 4 septembrie (afişată oficial pe site-ul Senatului) pentru a audia prefectul Capitalei, comandantul jandarmilor şi pe ministrul Carmen Dan, convocare care a stârnit revolta unor senatori pesedişti din comisie„, arată senatorul PNL.

El spune că, având în vedere declaraţiile prefectului Capitalei din 27 august de la Senat, cele din 30 august de la o terasă din Bucureşti şi anunţul recent al primarului Capitalei „cu privire la minciunile din 10 august„, este evident că „PSD doreşte ascunderea adevărului„.

Celor care au adus abuzul la rang de normalitate în politica românească, le aduc aminte că această Comisie pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, cât şi Ministerul Afacerilor Interne nu sunt ale PSD sau a lui Carmen Dan, sunt doar ale României, indiferent cum se numesc politicienii care conduc vremelnic ministere sau comisii. Îi mai aduc aminte doamnei Ministru că, pentru a salva imaginea MAI, un liberal a demisionat din aceasta funcţie atunci când din cauza condiţiilor atmosferice s-a prabuşit un avion în Munţii Apuseni, fara a fi domnia sa pilot sau controlor de trafic aerian„, afirmă Vela.

Senatorul PNL cere demisia de onoare a ministrului Carmen Dan pentru întreaga sa activitate din fruntea Ministerului Afacerilor Interne şi, în special, pentru ce s-a întâmplat în 10 august ”când au avut de suferit români nevinovaţi, imaginea MAI şi a României în plan extern”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *