Skip to content
Alegeri locale 2020

Luptă deschisă între PNL și PSD în Călărași. USR-PLUS, inexistent în zonele sărace din țară

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Se anunță o luptă deschisă între PNL și PSD în Călărași, la alegerile locale din 2020. Primăria Călărași este condusă de PNL, dar PSD nu și-a pierdut șansele la victorie și poate profita de greșelile actualului edil. În sudul României, alianța USR-PLUS nu reușește să crească și să emită pretenții la victorie.

Dragoș Coman vs. Daniel Drăgulin, PNL

Daniel Drăgulin, actualul primar al orașului Călărași, vine din partea PNL și a anunțat deja intenția de a candida și în 2020 pentru al treilea mandat. Numai că în PNL Călărași lucrurile sunt mai complicate, deoarece inclusiv Dragoș Coman, fost viceprimar, ar vrea să candideze. PNL nu a luat decizia finală, însă Drăgulin pune presiune pe partid să primească susținerea. Dragoș Coman a fost numit, în ianuarie, secretar de stat al Ministerul Tineretului și Sportului, ceea ce îl scoate din politica locală a orașului.

" "
" "

Drăgulin a câștigat în 2016 cu 39,3% din voturi, în fața candidatului PSD. Chiar dacă 2016 a fost un an electorat slab pentru PNL, partidul a reușit să domine județul Călărași și orașul. Însă rezultatele PNL și PSD rămân la o diferență mică.

Daniel Drăgulin, sursa foto: obiectiv-online.ro

În anul 2014, Drăgulin a fugit la UNPR, sub aripa lui Gabriel Oprea, dar în 2016 a revenit la PNL după ce UNPR s-a prăbușit în urma numeroaselor scandaluri politice și a plecării lui Oprea din lumina reflectoarelor.

În ultimii 30 de ani, PNL a dominat orașul Călărași peste de 22 de ani, iar PSD a avut două mandate importante între 1992 și 1996 și între 2000 și 2004. Din 2004, PNL s-a instalat la conducerea orașului, dar rezultatele schimbării nu s-au văzut în Călărași.

Marius Dulce, PSD

Marius Dulce va fi candidatul PSD pentru Primăria Călărași și la alegerile din 2020, pentru că acesta și-a încercat norocul și în 2016, când a fost învins de Daniel Drăgulin. Marius Dulce a fost în ultimii ani cel mai important adversar al actualului primar și nu a ezitat să critice administrația locală.

Marius Dulce, sursa foto: arenamedia.ro

Lupta este deschisă între cei doi, deoarece Drăgulin nu a reușit să dezvolte orașul în cele două mandate, iar nemulțumirea oamenilor poate fi în creștere. Călărași rămâne unul dintre cele mai sărace orașe ale țării. Chiar dacă este pe malul Dunării și este relativ aproape de autostradă, are și două porturi, Călărași nu a reușit să se dezvolte sau să crească nivelul de trai al cetățenilor.

Alexandru Chiriță, Pro România

Alexandru Chiriță a trecut de la PSD la Pro România, în urmă cu câțiva ani, și acum candidează la Primăria Călărași, la alegerile locale din 2020, cu susținerea lui Victor Ponta. Acesta este cunoscut în Călărași pentru că a fost bugetarul cu cel mai lung concediu fără plată. Pe vremea când figura ca angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, Alexandru Chiriță a stat 2 ani în concediu fără plată, deși legislația spune că un bugetar își poate lua cel mult 90 de zile pe an. Colegii lui spuneau că a avut aprobarea fostului ministru MAI Gabriel Oprea.

Prin ordin de la ministrul Sănătății, în 2013 a ajuns și director tehnic la Serviciul Județean de Ambulanță Călărași. De asemenea, presa locală a mai constatat că Alenxadru Chiriță nici măcar nu se prezenta la locul de muncă, fiind căutat inclusiv de superiorii săi. Într-un interviu din 2020, Chiriță spune că n-a făcut „jocuri murdare” și nu a ținut „de funcții”.

Liviu Coman, PMP

PMP va merge la alegerile locale din 2020 cu Liviu Coman pentru Primăria Călărași. Acesta este inginer silvic și conduce AJVPS Călărași. Numai că de la alegerile europarlamentare din 2019 și până la cele prezidențiale, din același an, PMP a pierdut circa 800 de voturi în Călărași, potrivit presei locale.

***

Alianța USR-PLUS nu a prezentat un candidat pentru Primăria Călărași. Filiala USR Călărași este inexistentă din punct de vedere politic. Alianța nu reușește să atragă electorat în zonele sărace pentru că membrii USR-PLUS sunt niște oameni bogați care fac politică pentru oamenii bogați, incapabili să se aplece la nevoile celor din mediul rural sau din orașe distruse de baroni locali. Nici măcar pe pagina de Facebook USR Călărași, partidul condus de Dan Barna nu are capacitatea să dezbată problemele reale ale cetățenilor din acel oraș și județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *