Skip to content
Politică

Lupta împotriva terorismului continuă. Guy Verhofstadt: „Libertatea presei și libertatea de exprimare sunt valori fundamentale”

Guy Verhofstadt (liderul grupului ALDE din Parlamentul European) își arată preocuparea în ceea ce privește legislația anti-terorism din Turcia folosită pentru a reduce la tăcere jurnaliștii turci și cei străini care îndrăznesc să îł critice pe Erdogan.

Mai mult, Verhofstadt reacționează furtunos în ceea ce privește acordarea de vize Turciei pentru a vizita Europa, susținând că acestea vor fi acordate doar dacă vor fi respectate și îndeplinite toate cerințele, iar o legislație necesară va fi pusa în aplicare în Turcia.

„Libertatea presei și libertatea de exprimare sunt valori fundamentale ale Uniunii Europene. In ultimii ani, aceste legi anti-teroriste au fost folosite într-o reprimare brutală asupra jurnaliștilor turci și străini de către guvernul turc. Atâta timp cât acest lucru rămâne la fel, Parlamentul European nu ar trebui să sprijine această propunere de liberalizare a vizelor”, a declarat Guy Verhofstadt.

ALDE
ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *