Skip to content
Puterea Știrilor Video

Luptă internă în PNL pentru Primăria Capitalei. Ciprian Ciucu: M-aș baza pe acest lucru mai mult decât se pot baza alții

psnews.ro

Invitat la „Puterea Știrilor”, Ciprian Ciucu, președintele PNL sector 6, a declarat că și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Capitalei încă de acum 2 ani, el țintind de fapt funcția de primar din 2016, când a deschis lista de candidați PNL pentru Consiliul General.

„Principala mea activitate politică în acești 4 ani a fost dedicată efectiv Primăriei Municipiului București, instituție pe care o cunosc foarte bine. În PNL a existat un proces inițial în care ne-am asumat candidaturile 3 dintre noi, Florin Cîțu – ministrul de Finanțe, Ionel Dancă – actualul cancelar al Guvernului, și cu mine. Florin Cîțu s-a retras, am rămas doi, dar domnul Dancă nu s-a mai profilat pe primărie și partidul a simțit nevoia să mențină competiția trează și acum suntem măsurați, din câte am înțeles și eu, doamna Violeta Alexandru, care este președinta PNL București, și domnul Rareș Bogdan care și-a declinat, să spunem, intenția de a candida la PMB. În acest moment eu sunt, sau sper că sunt, în această competiție internă și așteptăm rezultatele sondajului”, a declarat președintele PNL sector 6.

Acesta a mai spus că sondajul PNL va urmări atât partea de notorietate, credibilitate, intenția de vot, precum și potențialul candidatului.

„Nu e un secret pentru nimeni că eu nu am mare notorietate, pentru că nu am fost toată ziua pe TV, dar stau foarte bine, zic eu, la potențial, la modul la care cunosc primăria, viziunea pe care mi-am dezvoltat-o cu sprijinul partidului meu. Pot foarte rapid să reduc decalajul dintre mine și competitorii externi, cum ar fi Nicușor Dan, Vlad Voiculescu sau alții. Adică, dacă partidul merge pe mâna mea, eu cred că va avea doar de câștigat. Așa cum a anunțat președintele partidului, domnul Orban, pe 1 martie vom ști care este candidatul PNL la PMB. N-aș spune că am șansele cele mai mari, pentru că și doamna Violeta Alexandru, care este ministru, are vizibilitate foarte bună și, din punctul meu de vedere, are rezultate bune la minister. Dacă ar fi să îmi pun mie un punct forte sau chiar două, ar fi că sunt cel mai bine profilat și pregătit pentru această poziție într-o eventuală competiție cu celelalte partide. Adică știu atât de bine Primăria, încât pe mine nu mă poate duce cu zăhărelul nici Gabriela Firea în orice dezbatere, și e puțin probabil ca să mă poată depăși în ceea ce înseamnă aprofundarea problemelor primăriei oricare dintre contracandidații potențiali și în ceea ce înseamnă o viziune pentru București, pentru că de 4 ani de zile mă culc și mă scol cu Bucureștiul în gând. Am o viziune foarte, foarte clară, chiar în aceste zile lucrez la un program pe care îl voi lansa în curând și se va vedea acolo diferența între mine și ceilalți”, a declarat Ciprian Ciucu, președintele PNL sector 6.

„Eu am experiență internațională, comparativ cu ceilalți, am lucrat în proiecte de reformă a administrației pentru guverne din Balcani și din Europa de Est, am lucrat în proiecte de consultanță pe planificare strategică și dezvoltare a diferitelor primării din România, în special. Ar mai fi faptul că acum sunt președinte ANFP, ceea ce îmi dă nemijlocit o experiență recentă executivă și ar mai fi plusul pe care mi-l dă PNL, pentru că Bucureștiul este extrem de complex, iar problemele pe care le are acum nu le va putea rezolva singur un primar. E nevoie de un partid puternic în spate, care să ajute cu un buget, care acum este în aer. Nu e un secret pentru nimeni că acum primăria a umflat bugetul de venituri, ca să ascundă de fapt că nu mai are bani pentru funcționare, utilități și servicii publice. Plus că sunt câteva elemente esențiale pentru București, care sunt la guvern și nu la primărie: Metrorex și Centura Capitalei. Vă dați seama, dacă aș avea sprijinul partidului meu să candidez, voi avea și sprijinul pentru a fi un primar cu rezultate. M-aș baza pe acest lucru, mai mult decât se pot baza alții, pentru că nu cred că în anul acest PNL va pierde alegerile generale. Cred că vom avea un guvern Ludovic Orban 2, am avut până acum un guvern Ludovic Orban 1, care a avut ca mandat să repare stricăciunile făcute de PSD, după care vom pune țara în regulă și pe niște baze de plecare, pentru ca într-un guvern Ludovic Orban 2 să începem reconstrucția” , a spus Ciprian Ciucu, la „Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *