Lupta pentru București. Ce a arătat experimentul „candidat independent”

Foto Facebook

Scenariile rezultatelor alegerilor locale și, în special, pentru Primăria Capitalei, sunt multe. „Ele depind, în primul rând, de electoratul nehotarât”, spune politologul Cristian Pîrvulescu, explicând, pentru PS News, cum nici alegerea datei de 9 iunie nu a fost o “întâmplare”. De asemenea, Pîrvulescu este de părere că Gabriela Firea “ar trebui” să obțină un rezultat foarte bun la alegerile pentru București, dar să rămână pe locul doi. „Altfel, se complică lucrurile”, spune politologul.

„Alegerile au fost împinse, mai târziu, în mod strategic: o parte a electoratului tânăr va pleca în weekend. Deci, tinerii vor lipsi de la vot. În principiu aceștia sunt, mai degrabă, votanți ai lui Nicușor Dan. El era, relativ liniștit. Nici acum nu este foarte neliniștit, dar situația poate să evolueze.

Cred că, în momentul de față, vorbim de o confruntare între Firea și Piedone ( nu văd care ar fi raționamentul să abandoneze Piedone).

Cred că Gabriela Firea este un challenger (n.r. rival) și nu este un candidat care practic să îl răstoarne pe Nicușor Dan și nu cred nici că Burduja va reuși să recupereze voturile liberale.

Un rezultat bun al Gabrielei Firea este important pentru Ciolacu. Foarte bun să fie rezultatul, dar nu câștigător. Este nevoie ca Gabriela Firea să se plaseze pe locul doi, foarte aproape de Nicușor Dan. Altfel se complică lucrurile deoarece se va pune întrebarea de ce nu i s-a permis de la început să candideze. Această întrebare ridică un risc pentru alegerile prezidențiale.

Cele două partide cooperează. Nu uitați că la nivelul sectoarelor au candidati unici, în continuare.

Scopul lor este acela de a prelua mandate de la USR. Deci vor încerca în sectorul 1 să adune cât mai multe voturi și voturile vor fi și pentru Consiliul General.

Candidatul pentru CJ Timișoara, Alfred Simonis, de pe listele comune, devine experimentul cel mai important pentru alegerile prezidențiale, pentru că este un electorat PNL care este mai degrabă anti-PSD, adică foarte puțin dispus să voteze așa, iar dacă el migrează către Nica, vor trage toate concluziile necesare de aici.

Noi nu avem competiție politică în București. Nu avem niciun fel de discuții despre politici urbane, dar n-avem nici un public, care să poată aprecia politicile urbane.

București este un oraș atât de urât încât oamenii nici măcar nu realizează cât de urât este!

Bucureștiul a fost urât și în ultimii 30 de ani ,deși operațiunea a început în anii 50, în timpul comunismului.

Vedem acum iar cum soluțiile pe care le oferă acești mari edili, nu sunt soluții. Avem nevoie de urbanism intelligent, dar din păcate publicul se mulțumește cu asfalt.

 Candidatul Cătălin Cîrstoiu a fost un experiment care a arătat că nici măcar un independent nu poate coagula un vot puternic. După acest experiment, PSD și PNL au înțeles că vor merge pe candidați independenți pentru prezidențiale. Dar, vom mai auzi de Cîrstoiu!

Deci despre alegerile prezidențiale vom discuta, dar experimentul din București a arătat că este greu să se coaguleze un electorat comun PSD-PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL