Skip to content
Politică

Lupta pentru controlul „autobuzelor” cu votanți, miza scandalului care zguduie USR Iași

Inquam Photos / George Călin

Organizația județeană USR Iași stă pe un butoi cu pulbere din cauza luptelor dintre gruparea reprezentată de Cosette Chichirău – Ștefan Tanase și gruparea conturată în jurul lui Filip Havârneanu  și a lui Marius Bodea, potrivit b1.

Miza luptelor interne nu este reprezentată doar de fundurile și de resursele puse la dispoziție organizației de partid, ci mai ales de controlul membrilor USR. Cine îi controlează pe aceștia, controlează „autobuzele de partid”, folosite intens în timpul alegerilor interne.

Mai exact echipa Chichirău – Tanase blocheză accesul echipei Havârneanu – Bodea la baza de date a membrilor, nu le dă posibilitatea să înscrie oameni noi. Mai mult, având în vedere că fără cotizația plătită membrii pot fi excluși din partid și autobuzele de vot ale adversarilor pot fi destructurate, echipa Chichirău-Tanase blochează tabăra adversă să plătească cotizațiile la zi propriilor simpatizanți.

Asta pentru că, potrivit surselor din partid, o practică răspândită în USR Iași este cea potrivit căreia oamenii din autobuze nu-și plătesc singuri cotizația. Ci liderii sunt cei care o asigură din banii lor, pentru a menține controlul asupra propriilor autobuze.

Havârneanu a fost blocat pe grupurile interne, după ce a atras atenția că filiala pe care o conduce nu are acces la baza de date cu membrii care s-au înscris  în ultima vreme în USR și că nu se mai țin ședințe  de Birou Județean.

În replică, deputata Cosette Chichirău amenință că va face plângere împotriva adversarilor din partid, într-un mesaj distribuit pe grupurile interne:

Din păcate văd că nu stăm foarte bine cu diplomația la noi în filială. Abia în ultima oră am avut timp să intru pe mesaje și pe grupuri și am reușit să înțeleg cât de cât care sunt problemele.

Vreau să precizez că acțiunile care s-au luat pe acest grup de către moderatori au fost fără știința sau consultarea mea. De altfel, prima mea recomandare, în calitate de bătrân al partidului, ar fi ă întoarcem acele acțiuni și să facem o discuție în persoană cu cei care au fost suspendați pentru o săptămână de pe grup.

A doua recomandare este ca moderatorii care se află în conflict de interese (prin funcțiile pe care le ocupă în alte organe de conducere sau de control) să se retragă și să intre următorii moderatori de pe listă. În această situație se află domnii Tanasă și Neneștean. Sunt convinsă că vor avea această înțelepciune.

În final vă anunț că voi face plângeri către organele competente pentru toți cei care au mințit despre implicarea mea în acest conflict. Este absolut inacceptabil să mi se impute acțiuni cu care nu am nicio legătură: Nici nu aveam cunoștință de ele și nici nu le aprob post factum”, este mesajul deputatei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *