Skip to content
Politică

Lupta pentru putere se ascute în PSD. Stelian Tănase anunță detaliul care ar putea să o scoată pe Dăncilă din Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea

Politologul Stelian Tănase a comentat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, luptele pentru putere din interiorul Partidului Social Democrat (PSD), condus interimar de premierul Viorica Dăncilă.

Astfel, Stelian Tănase a declarat pentru PSnews.ro că strategia premierului Dăncilă de a organiza un Congres pe 29 iunie și un Congres în septembrie pentru a desemna candidatul PSD la prezidențiale ”nu poate să aducă decât probleme partidului”.

„Dăncilă este o reală surpriză. S-a întâmplat dezastrul pentru PSD din 26 mai, cu arestarea a doua zi – în 27 mai – a lui Liviu Dragnea, și Dăncilă ne arată cu totul altă față. Ne arată că este îndrăgostită nu numai de modă, dar și de putere. S-a lansat într-o campanie pentru a cuceri șefia partidului, s-a despărțit de oameni care nu au dorit să o sprijine și s-a aliat cu oameni care i-au promis sprijinul.

Până acum ea a fost executanta perfectă a ordinelor lui Liviu Dragnea, dovadă că a și rezistat mai mult și decât Grindeanu și Tudose. Acum ce ne spune doamna Dăncilă: că abia acum poate să fie ea însăși și se duce în Occident și dă interviuri în care arată că a ieșit complet de sub tutela lui Liviu Dragnea, care îl acuză de diverse lucruri.

Vom avea un Congres pe care ea l-a făcut foarte repede pentru că își dă seama că dacă lasă timp să treacă, se poate organiza o contrapartidă la candidatura ei la partid și că nu are șanse.

Lupta pentru Congres: ea a preferat scenariul <<facem acum un Congres să mă alegeți pe mine, că nu vrea interimar și apoi vom face un Congres în toamnă să alegem și un candidat la președinție>>. Formulă care, după părerea mea, nu poate să aducă decât probleme PSD-ului. Probabil că și-a făcut calculele că oricum n-au șanse și măcar să păstreze o anumită coeziune a partidului, și mai ales guvernarea, până în decembrie 2020, astfel încât îi s-a părut miza Cotroceniului secundară în raport cu șefia partidului”, a declarat Stelian Tănase.

PSD-ul se rostogolește pe un tobogan

Totodată, Stelian Tănase este de părere că tabăra condusă de Dăncilă-Oprișan-Bădălău va trebui să găsească un candidat pentru prezidențiale pentru că, în caz contrar, după alegeri premierul va fi înlăturat.

Nu în ultimul rând, politologul susține că PSD este un partid aflat pe muchie de cuțit, iar tendința de vot care s-a manifestat puternic în 26 mai va continua.

Nu există până acum un candidat al partidului desemnat ca atare. Avem câțiva tovarăși care s-au anunțat, dar nu avem o candidatură a partidului. Va fi foarte interesant. Gașca Dăncilă-Oprișan-Bădălău va trebui să găsească un candidat pentru că dacă nu găsește un candidat, după alegerile prezidențiale ea va fi înlăturată.

Ei trebuie să vină cu un candidat credibil pentru alegerile prezidențiale și nu se vor putea ascunde în spatele argumentului <<Partidul, CEx-ul, congresul a vrut>>. Tendința care s-a manifestat puternic în 26 mai va continua, PSD-ul se rostogolește pe un tobogan. Ar fi fost o soluție: să își dea demisia Guvernul Dăncilă și să vină cu o nouă echipă în Guvern și la partid. Vor avea un mare eșec în iarnă, PSD nu trece în turul 2. PSD va veni foarte jos. PSD este al treilea partid, USR este al doilea. PSD este un partid pe muchie de cuțit”, a conchis acesta.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *