Skip to content
Politică

Lupta pentru șefia USR. Primul pretendent la fotoliul lui Nicușor Dan

stirileprotv.ro

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, este și primul om din partid care ridică pretenția de a ocupa scaunul lăsat gol de plecarea liderului Nicușor Dan.

Partidul va trece prin a doua sesiune de alegeri interne, în mai puțin de o jumătayte de an, în contextul în care fondatorul său a ales să își dea demisia, oadtă pus în fața dilemei de a se pronunța oficial pe tema referendumului pentru familie.

Barna este primul candidat înscris în cursa pentru şefia USR, care va avea loc cu ocazia Congresului din 28 octombrie, anunţul fiind făcut sâmbătă,16 septembrie, după şedinţa Consiliului Naţional al partidului, anunță news.ro.

Actualul lider interimar a formaţiunii, Elek Levente, spune că s-a gândit să nu candideze, singurul caz în care ar face acest gest fiind acela în care ar avea impresia că persoanele care aspiră la postul de preşedinte ar putea scinda formaţiunea.

Candidaturile pentru funcţia de preşedinte al USR pot fi depuse până pe 30 septembrie, iar congresul pentru alegerea preşedintelui partidului va avea loc pe 28 octombrie.

”Le-am transmis deja colegilor mei intenţia de a candida la preşedinţia partidului, îmi voi depune şi candidatura formală, probabil, zilele următoare”,  a precizat deputatul Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *