Skip to content
București Știri locale

Lupta primarului Băluţă cu mafia drogurilor: cazul Piața Reșița

psnews

De câţiva ani de zile, primarul Daniel Băluţă încearcă să cureţe Piața Reșița de influentul grup, numai că zona nu o poate redobândi pentru Primăria Sectorului 4 datorită viciilor din contractele semnate anterior de predecesori. Primăria se judecă în continuare şi prezintă instanţelor probe ale falsurilor întocmite, numai că personajele care administrează prin interpuşi pieţele comerciale sunt ofiţeri cu înaltă influenţă, care practică acţiuni de tip miliţienesc.

Polițiștii au descins, dimineața, în nu mai puțin de 57 de locaţii din București, Ilfov și Giurgiu, într-una dintre cele mai ample operațiuni anti-mafia desfăşurate vreodată pe teritoriul României.

Erau vizați liderii clanului “S”, un cartel care face legea de aproape două decenii în sectorul 4, în special în traficul de droguri.

În acea dimineață, au avut loc zeci de arestări.

Protecţia poliţiştilor

Reţeau funcţiona de ani de zile sub înaltă protecţie. Atunci când membrii grupării aveau „probleme cu legea” intervenea cureaua de transmisie cu ofiţerii de Poliţie, Ionel Piteşteanu. Interlopii erau ajutaţi să acopere “relele” de fostul poliţist Nicolae Mincă şi de Mihai Mircea Florian, ofiţer în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București.

În cursul anului 2017, pentru a putea rezolva favorabil anumite situații juridice în care se aflau membrii grupării, la solicitarea acestora, inculpatul Piteșteanu Ionel a apelat la inculpatul  Mincă Nicolae (fost polițist, în prezent pensionar) și inculpatul Mihai Mircea Florian (polițist în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București).

Bătrânii “relelor” erau conduşi de Ion Voinea, care la una dintre percheziţii avea o legitimaţie cu Fundaţia Antidrog. Şi-au predat afacerile necurate celor mai tineri, mai ales după ce şeful clanului, Ion a lui Ştoacă, a fost condamnat, în anul 2007, de către Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie, împreună cu alţi şapte locotenenţi.

Next level: taxa de protecţie luată comercianţilor

După mai multe arestări succesive, Ion Voinea a dobândit noi “aptitudini” în penitenciarele prin care a umblat. Şi l-a mâncat palma pentru noi surse de bani. Ieşit din închisoare, a trecut la „next level”. Ca un  poker mecanic, aduna, prin locotenenţii săi, taxe de protecţie de la comercianţii din zona Pieţei Reşiţa.

„Începând cu anul 2017, lideri de necontestat ai grupării ”S” au devenit inculpaţii Voinea Marius,  Șaim Petre, Niculae Bogdan Gabriel și Cimpoeru Lucian Florin, aceștia preluând rețeaua infracțională dezvoltată de predecesorii lor, perfecționând-o în funcție de oportunitățile de a obține venituri consistente care să asigure nivelul de trai al membrilor”, relata atunci un comunicat al DIICOT.

Zona Piața Reșița – un punct vital pentru gruparea Mafiei drogurilor

Membrii clanului vindeau acolo cocaină, la prețuri cuprinse între 70-100 euro/gram. Sumele de bani obținute din vânzarea drogurilor de mare risc erau colectate de către inculpatul Șaim Petre, ”locotenții” săi oprindu-și doar procent din acestea.

Procurorii DIICOT au reţinut 33 de persoane în dosarul clanului „S”, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care trafic de droguri şi persoane, proxenetism, înşelăciune, influenţarea declaraţiilor, cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Cosmin şi Ben, dealeri pentru mai multe zile

Printre cei reţinuţi se aflau Cristian Cosmin Mihai, fiul lui Cristian Dănuţ Mihai, fost senator de PP-DD Brăila, dar şi Pollak Bohus, cunoscut drept „Ben” de la reality show-ul „Insula iubirii”. Primul era acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de persoane, iar Pollak Bohus de trafic de droguri.

Citiți AICI articolul complet

 

6 comentarii la “Lupta primarului Băluţă cu mafia drogurilor: cazul Piața Reșița

  1. Iată un primar curajos, care destructurează grupări de infractori, jos pălăria, în vremea lui Piedone s-au aciuiat toți prin piețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *