Garda de Mediu cumpără 8 scanere mobile pentru camioane și containere

Mizerie. Gunoi.
Sursa foto: pixabay

Garda Naţională de Mediu alocă 18,65 milioane de lei pentru achiziţionarea unui număr de opt sisteme de scanare mobile de camioane și containere, pentru îmbunătăţirea eficienței controalelor efectuate de comisarii instituției, potrivit anunţului de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Din cele opt sisteme, un scaner este cu raze X – 1 buc și alte șapte sunt spectrometre portabile XRF. Achiziţia se face în cadrul Proiectului „Echipamente de monitorizare şi control pentru Garda Naţională de Mediu”, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2020 – 2026, , Pilonul I ”Tranziția Verde”.

Prin această achiziție, autoritățile spun că inspectorii Gărzii Naționale de Mediu vor reuși să mărească gradul de trasabilitate a deșeurilor, să asigure o vizibilitate sporită în traseul real al transporturilor de deșeuri și, implicit, să reducă cantitățile de deșeuri transportate ilicit și/sau abandonate în natură, reducându-se astfel în mod direct impactul negativ al deșeurilor asupra mediului și sănătății populației.

În alegerea ofertei câștigătoare, componenta tehnică are o pondere de 30%, prețul de 40% și timpul total de intervenție 30%. Ofertele vor fi deschise pe 11 noiembrie, iar durata contractului este de 15 luni.

 

 

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: