Skip to content
Politică

Luptă strânsă pentru șefia PNL Brăila. Cum arată tabloul momentului

Inquam Photos/Octav Ganea

Confruntarea din interiorul PNL dintre actualul premier, Florin Cîțu și actualul președintele al partidului, Ludovic Orban va fi tranșată decisiv la Congresul PNL din septembrie. Până atunci, cei doi încearcă să își atragă sprijinul indispensabil al filialelor locale. Totuși, chiar și în interiorul filialelor PNL din teritoriu se dau lupte la cuțite.

Doi candidați se luptă pentru șefia PNL Brăila

În PNL Brăila bătălia se dă o luptă în trei pentru șefia filialei. Liberalii brăileni au stabilit că data alegerilor va fi 19 iunie pentru organizația municipală. Pe 5 iulie vor avea loc alegeri în filialele din județ, iar pe 31 iulie va avea loc conferința județeană la care se va alege noua conducere plină. Momentan, filiala este condusă la nivel interimar de Cătălin Boboc încă de anul trecut. Presa locală scrie că în acest moment există trei candidați care s-ar lupta pentru controlul organizației municipale: consilierul municipal Cătălin Canciu, cel care face parte din echipa deputatului Alexandru Popa, consilierul județean Cristian Pricop și consilierul județean Marian Căpățînă.

Adevărata bătălie se dă însă la nivel județean, iar până în acest moment actualul președinte interimar al organizației județene nu și-a oficializat candidatura, cu toate că și-a anunțat intenția de a o face. Repoziționările de la organizația municipală l-ar putea ajuta pe Boboc care l-ar avea drept favorit pe Cristian Pricop. Bătălia pentru controlul președinției organizației județene pare a se da în acest moment între Cătălin Boboc, secretar de stat la Ministerul Muncii și deputatul Alexandru Popa. La municipiu, aliatul lui Popa este Canciu, iar liniile de demarcație au fost trasate deja. Boboc a criticat de altfel candidatura lui Canciu, așa cum scrie presa locală. Fiecare dintre cei doi încearcă să se poziționeze în contextul alegerilor interne, iar primul pas îl reprezintă victoria aliaților în organizația municipală PNL Brăila.

Cătălin Boboc este un susținător al taberei lui Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL. Astfel că o victorie a președintelui interimar al organizației județene ar însemna că filiala PNL Brăila va bascula voturile în tabăra Cîțu în contextul bătăliei cu Ludovic Orban. Pe de altă parte, nu se știe exact pe cine sprijină Alexandru Popa în cursa pentru șefia PNL. O victorie a acestuia la Brăila ar face ca filiala să rămână incertă în ceea ce privește sprijinul pentru unul dintre candidații la șefia PNL. Alexandru Popa a lăudat decizia premierului Cîțu atunci când acesta a decis să meargă înainte cu remanierea lui Vlad Voiculescu, în luna aprilie. Pe de altă parte, Alexandru Popa a fost unul dintre oamenii care a fost susținut de Ludovic Orban în 2020 pentru un loc pe listele de candidați PNL la alegerile parlamentare. În momentul în care Popa fusese desemnat cap de listă pentru Camera Deputaților, presa locală a amintit faptul că acesta era fiul primarului liberal din comuna Cireșu și a fost implicat în mai multe scandaluri cu bătăi în diverse localități din județ, fiind supranumit “Șmecherul Făureiului”. Ludovic Orban i-a luat apărarea lui Popa la vremea respectivă afirmând că ”îl cunosc personal, are două masterate, e la doctorat în anul 1, e un candidat extrem de serios”.

Bătălia pentru șefia PNL Brăila rămâne deschisă. Victoria lui Boboc ar putea duce filiala în tabăra lui Florin Cîțu în contextul bătăliei interne din PNL. Pe de altă parte, o victorie a lui Popa ar echilibra mai mult lucrurile, iar filiala și-ar putea declara susținerea pentru Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *