Skip to content
Politică

Luptător de MMA, reținut pentru ȘANTAJ

rawstory.com

Un luptător de arte marțiale mixte (MMA) și kempo a fost reținut sub acuzația de ȘANTAJ.

Este vorba despre cel poreclit „Samson” și „Bodyguardul lui Dumnezeu”: luptătorul Mircea Ursu. El a fost reţinut, joi, alături de un prieten, Cosmin Mihai Gâscă, după ce l-ar fi ameninţat pe Eduard Irimia, organizatorul galei Superkombat, să îl promoveze la concursuri, show-uri televizate şi gale sportive. De asemenea, cei doi l-ar fi ameninţat pe proprietarul unui restaurant din Snagov să îi angajeze ca agenţi de pază, arată un comunicat al Poliţiei Române citat de News.ro.

Din cercetările pe care le-au făcut poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a reieşit că Mircea Ursu (35 de ani), ar fi ameninţat şi constrâns un organizator de competiţii sportive să îl promoveze la concursuri, show-uri televizate şi gale sportive, pentru a dobândi foloase patrimoniale necuvenite, arată Poliţia Română.

Mircea Ursu mai este cercetat şi pentru că alături de un prieten de-al său, Cosmin Mihai Gâscă (27 de ani), ar fi ameninţat şi constrâns pe Vasile Constantin, administratorul restaurantului Casa Snagovenilor să îi angajeze ca agenţi de pază.

În urma percheziţiilor făcute, joi dimineaţă, au fost ridicate 11 săbii şi două pistoale cu gaz, arme de foc supuse autorizării, iar Mircea Ursu şi Cosmin Mihai Gâscă au fost reţinuţi.
Dosarul penal în care poliţiştii fac cercetări și care este instrumentat de către Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a fost deschis pentru şantaj, ameninţare şi port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizare, fapte comise în perioada 2014 – 2016.

„În acelaşi dosar, cel în cauză este cercetat şi pentru port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, după ce a fost depistat în trafic, pe autostrada A1, având în autoturism arme albe, precum şi arme şi muniţie neletale din categoria celor supuse autorizări”, mai arată Poliţia Română.

Cei doi urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *