Skip to content
Opinii & Analize

Lupte pentru putere în PSD: Cine l-a mințit pe Eugen Teodorovici că ar putea conduce partidul

Inquam Photos /George Calin
" "

S-au intensificat luptele pentru putere în PSD deoarece toată lumea știe că partidul trebuie să-și aleagă noua conducere în această vară. Deja se conturează două taberi care se luptă pentru putere: una cu Paul Stănescu și cealaltă cu oamenii crescuți de Dragnea.

Sub conducerea interimară a lui Marcel Ciolacu, PSD a reușit să crească în sondaje și a stins multe conflicte din societate, după ce câțiva ani partidul a fost ținta tuturor atacurilor. PSD pare mai stabil decât pe vremea lui Liviu Dragnea, dar riscă să se complice situația în privința alegerilor interne.

" "
" "

Eugen Teodorovici deja s-a ridicat cu pretenții și vrea să fie președintele PSD, găsindu-și repede un susținător pe măsura sa – Codrin Ștefănescu. Paul Stănescu a comentat imediat intenția lui Teodorovici de a candida pentru șefia PSD, declarând: „Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD şi la colegii lui. El nu este un social-democrat autentic. A fost o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului fiind preocupat doar de funcţii”, precizează digi24.ro. Paul Stănescu i-a tăiat toate speranțele fostului ministru al Finanțelor și a intensificat lupta pentru conducerea PSD.

Pe pagina sa de Facebook, Eugen Teodorovici se promovează spunând: „în toată activitatea mea am fost adeptul aprecierii prin rezultatele muncii depuse”. Doar că rezultatele sale, mai ales la Ministerul Finanțelor, au lipsit cu desăvârșire. Recent, Eugen Teodorovici vrea să salveze de la demolare terasele construite ilegal pe malul mării. Oare ăsta e „interesul românilor și al României”, așa cum spune fostul ministru? Dar nu e vorba de „interesul românilor”, ci de interesele prietenilor săi. „Asociatul său în afaceri e administratorul unui beach bar fără autorizație, deținut de o PSD-istă de frunte din Constanța”, informează g4media.ro.

Eugen Teodorovici poate fi multe lucruri, dar în niciun caz social-democrat. De altfel, la Ministerul Finanțelor ne-a demonstrat tuturor că nu știe ce înseamnă social-democrație sau politică socială. Împreună cu Liviu Dragnea, a impus României o guvernare neoliberală.

Eugen Teodorovici a recunoscut, în 2019, că-i plac „curvele”, chiar el declarând astfel. Tot în 2019, i-a spus lui Florin Cîțu: „Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost”. Și să nu uităm declarațiile misogine, de fustangiu disperat, când a întrebat-o pe o jurnalistă „sunteți liberă diseară?”

Răzvan Cuc a ieșit și el la atac, spunând că „Paul Stănescu & Co s-au trezit şefi peste partid şi se cred atotputernici”. Dar să nu uităm că Răzvan Cuc a ajuns ministru al Transporturilor prin șantaj, pe vremea lui Liviu Dragnea. Răzvan Cuc, care astăzi se arată îngrijorat de soarta PSD, în 2019 amenința că pleacă la partidul condus de Victor Ponta dacă nu primea postul de ministru, informează adevarul.ro.

Totodată, Răzvan Cuc mai este cunoscut și drept ministrul „zero kilometri de autostradă”. În 2017 a spus „nu promit niciun kilometru de autostradă” și s-a ținut de cuvânt. Răzvan Cuc e un ministrul „zero” la orice aspect. Nici căi ferate, nici autostrăzi, nici porturi, nici aeroporturi. Dezastru la Tarom. Dezastru la CFR. Zero pe linie.

Răzvan Cuc și Eugen Teodorovici, sursa foto: jurnalbr.ro

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Piatra Neamț, a intervenit și el în scandalul Eugen Teodorovici vs. Paul Stănescu. Arsene îl va susține pe Eugen Teodorovici pentru șefia partidului, iar referitor la Paul Stănescu a spus s-ar folosi „de metode specifice vechii Securităţi pentru a-ţi crea posibile avantaje”, a scris președintele CJ Neamț pe Facebook. Arsene, apropiatul lui Liviu Dragnea, a fost reținut în 2018 de către procurorii DNA pentru corupție, iar în prezent a fost trimis în judecată în două dosare penale.

Dintre cei trei amintiți mai sus, Răzvan Cuc s-ar putea să încerce de fapt să-și negocieze vreo funcție sau o altă candidatură prin PSD. Eugen Teodorovici este la sfârșitul cariere politice, după ce a ratat șansa de a se remarca în PSD, fiind celebru doar pentru ieșirile la discotecă și declarațiile deplasate.

Eugen Teodorovici încearcă să fie ambițios, dar electoratul PSD pare să nu mai vrea să audă de el sau de Răzvan Cuc. După ce aceștia au fost îndepărtați, partidul a reînceput să crească în sondaje. Dar cu siguranță Eugen Teodorovici nu urmărește interesul partidului, altfel ar fi înțeles că trebuie să nu mai fie în lumina reflectoarelor, așa cum îi place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *