Luptele din Gaza se intensifică, SUA se opun prin veto cererii Consiliului de Securitate al ONU de încetare a focului

Fără unanimitate în Consiliul de Securitate al ONU
Sursa foto: X

Statele Unite au continuat să preseze Israelul să facă mai mult pentru a proteja civilii palestinieni în timpul unei ofensive violente împotriva militanţilor Hamas în Gaza, chiar dacă Washingtonul a respins prin veto o cerere a Consiliului de Securitate al ONU privind o încetare imediată a focului, relatează Reuters.

Luptele au escaladat şi bilanţul victimelor palestiniene a crescut vineri, Israelul lovind enclava de la nord la sud, într-o fază extinsă a războiului de două luni împotriva grupării islamiste Hamas.

Denunţând un „coşmar umanitar în spirală”, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că niciun loc din Gaza nu mai este sigur pentru civili, cu câteva ore înainte ca SUA să se opună prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate, susţinută de marea majoritate a membrilor săi, care cerea o încetare a focului umanitar în Gaza.

Votul a lăsat Washingtonul izolat din punct de vedere diplomatic în cadrul Consiliului format din 15 membri. Treisprezece membri au votat în favoarea proiectului de rezoluţie înaintat de Emiratele Arabe Unite, în timp ce Marea Britanie s-a abţinut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL