Skip to content
Politică

Mircea Badea intervine în scandalul Kovesi-Toader: Președintele nu are drept de veto

antenaplay.ro

Pe fondul cererii de revocare a șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, jurnalistul Mircea Badea a analizat următoarele etape ale acestei proceduri.

Mai exact, realizatorul TV amintește de un paragraf dinhotărârea Curții Constituționale, conform căruia șeful statului nu are drept de vot, conform Antena3.ro.

„Mulți acum așteaptă revocarea lui Kovesi pentru că e hotărârea Curții Constituționale, care în motivare are acel paragraf, care vorbește fix despre procurori. În materie de procurori, scrie negru pe alb Curtea Constituțională, președintele nu are drept de veto. Neavând drept de veto e doar un drept solemn. Deci el nu poate refuza demiterea lui Kovesi. Asta este noima”, susține Mircea Badea.

Totodată, Badea susține că Klaus Iohannis poate amâna decizia pe termen nedefinit: „Ce se întâmplă dacă președintele nu hotărăște în niciun fel? N-am înțeles ce se întâmplă. Eu cred că nu se întâmplă nimic”, mai spune realizatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *