Skip to content
Politică

M10 a cerut demisia ministrului Oprea, la un protest organizat în fața Prefecturii

Aproximativ 50 de membri ai Partidului M10, în frunte cu Monica Macovei și Adrian Papahagi, au solicitat duminică, la Târgu Mureș, demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în legătură cu incidentul în care un polițist și-a pierdut viața.

Avem dreptul să facem o astfel de mică întâlnire și să ne exprimăm punctul de vedere, manifestația este pentru demisia generalului Oprea, pentru moartea motociclistului și pentru încercarea de mușamalizare a acestui caz — el neavând dreptul la escortă — pentru plagiatul pentru care nu a dat nicio explicație. Deci noi i-am cerut demisia. O cerem și astăzi încă o dată‘, a spus Monica Macovei, conform agerpres.ro.

Adrian Papahagi a spus, la rândul său, că membrii M10 au dorit să protesteze împotriva generalului Gabriel Oprea și că protestul din fața Prefecturii Mureș este unul spontan.

Suntem cetățeni liberi, în țara noastră, pe un trotuar unde nu deranjăm circulația. Avem dreptul, conform legii, să manifestăm, să ne exprimăm în primul rând respectul pentru Armata Română, respectul pentru viața unui om și, în același timp, dezaprobarea pentru un om care a făcut abuz de calitate oficială, abuz de girofaruri și a lăsat un om să moară în șanț. Suntem oameni liberi care luptăm și pentru demnitatea noastră‘, a afirmat Papahagi.

În cadrul manifestării care a durat câteva minute, protestatarii au scandat: ‘Oprea, demisia!’,, ‘Oprea plagiator, jos, jos, jos!’, ‘Jos cu girofarul!’, ‘Demisia!’.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *