Skip to content
Politică

PRIMA reacție a lui Melescanu după ce a fost propus de Ponta la MAE

Teodor Meleșcanu a oferit prima reacție după ce a fost propus de premierul Victor Ponta pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe.

Întrebat dacă acceptă propunerea lui Victor Ponta, fostul șef al SIE a răspuns: „Am avut o discuție și am zis că este vorba despre românii care trebuie să voteze și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a realiza acest obiectiv: de a permite tuturor românilor dreptul constituțional de a vota”.

Teodor Meleșcanu a precizat, la Antena 3, că „orice discuție cu mine poate avea loc doar după ce președintele va accepta. Acum sunt doar un candidat care a fost propus și nimic mai mult”.

Întrebat dacă se așteaptă ca Traian Băsescu să se opună numirii sale în fruntea MAE, diplomatul a spus că „din punct de vedete profesional nu se pune nicio problemă. Poate fi vorba doar despre alte considerente”.

„Ceea ce trebuie făcut este ca toți cei care se prezintă la vot, indiferent de opiniile lor, este să își poată exercita dreptul de vot”, a continuat fostul șef al SIE.

„Prima discuție, dacă voi fi acceptat, va fi la BEC, și de data aceasta pe texte scrise, din care sa rezulte foarte clar care sunt modalitățile de a asigura participarea tuturor la vot și să nu creăm situația de a ajunge la invalidarea alegerilor”.

Cât despre actuala apartenență politică, Teodor Meleșcanu a declarat: „Nu m-am înscris în PSD. Sunt suspendat din PNL, așa am participat ca independent la alegeri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *