Skip to content
Politică

MĂCEL în Mexic: peste 130 de politicieni au fost UCIȘI chiar în campanie

mexicomap.facts.co

Un MĂCEL are loc în Mexic: peste 130 de politicieni au fost UCIȘI chiar în timpul campaniei electorale.

Mai precis, un total de 133 de politicieni au fost ucişi de la începutul campaniei electorale în Mexic, unde duminică sunt programate alegeri prezidenţiale şi parlamentare, scrie Jurnalul Național, citând AFP.

Potrivit Al Jazeera, campaniile electorale mexicane durează 90 de zile, de trei ori mai mult decât cele din România.

Printre victime figurează 20 de candidaţi şi 28 de candidaţi preliminari pentru mandate locale la alegerile generale de la 1 iulie din Mexic, în care peste 18.000 de mandate sunt puse în joc la nivel federal, regional şi local.

„Cel puţin 71% dintre atacuri au vizat autorităţi alese sau candidaţi care au aspirat la mandate locale, în special posturi în municipalităţi. În cadrul alegerilor din 2012, în timpul întregului proces electoral de atunci, au fost ucişi doar nouă politicieni şi un candidat conform cifrelor noastre”, a declarat Ruben Salazar, directorul Etellekt (un site mexican care face bilanţul politicienilor asasinaţi).

Actuala campanie electorală este cea mai violentă trăită vreodată de Mexic, ţară în care s-au înregistrat, de asemenea, 25.339 de omucideri anul trecut. Războiul lansat în 2006 de către guvernul lui Felipe Calderon (2006-2012) împotriva cartelurilor a fragmentat aceste grupări infracţionale în celule delincvente de mai mici dimensiuni şi adeseori foarte violente. Acestea nu ezită să se „debaraseze de politicienii pe care nu-i pot controla”, a mai spus Salazar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *