Skip to content
Politică

Macovei, acuzații de trădare la adresa lui Băsescu

Prezidențiabilul independent Monica Macovei, un personaj politic extrem de apropiat de Traian Băsescu până de curând, îi răspunde ferm acuzațiilor de tradare venite din partea șefului statului

Întrebată cum comentează acuzațiile de trădare repetate ale Președinteui Traian Băsescu în subiectul numirii procurorilor, Macovei a răspuns că la rândul ei se simte trădată de actualul șef statului.

”Și eu mă consider trădată de președinte. Și în seara în care a spus că nu se face procedură de selecție, care nu avea legătură cu negocierea – din 2005 făceam procedură de selecție”, afirmă Macovei pe o pagină de socializare.

Întrebare: Dar procedura de selecție nu era în lege.

Monica Macoei: Da, dar legea prevede că ministrul propune. Și atunci am făcut o bună practică, care în toate țările civilizate se respectă. Din 2005 până în 2013, 8 ani de zile, s-a respectat, chiar dacă au fost miniștri din alte partide. A venit Chiuariu după mine și așa mai departe, Predoiu și alții, și au respectat-o. Deci era încetățenită. Or ministrul cum decide? Nu e bine să urmezi practica asta și ministrul să fie obligat să facă o procedură de selecție? Adică îi scoate așa din buzunar?

Ponta s-a dus la CSM, le-a cerut să renunțe, CSM-ul nu a fost de acord. Toate în aceeași zi, eu n-am să uit ziua aceea. A ieșit Ponta și a zis: „ok, ăștia vor procedură de selecție, facem procedură de selecție”. Probabil s-a dus la Cotroceni, seara a ieșit președinte și a zis „nu facem procedură de selecție și Daniel Morar e o problemă constituțională”.
Da. Deci eu în clipa aceea m-am simțit trădată. Și s-a încheiat!”, a mai precizat Macovei.

5 comentarii la “Macovei, acuzații de trădare la adresa lui Băsescu

  1. Atica te-ai simtit tradata ca traficul tau de influienta nu a avut succes. Adica traficai pentru nazistul Moraru si nu ti t-a dat satisfactie. Scarba comunista.

  2. Eu zic sa lase acuzatiile astea de tradare intre ei, ca nu ma intereseaza. Eu vreau sa vad acuzatiile de inalta tradare, adresate lor amandurora, pentru mizeriile aruncate pe tara asta prin Europa. Aia tradare, nu asta !

  3. Nu zic ca Base nu e tradator, dar pana in campanie nu v-am auzit sa fi declarat ceva de genul. in concluzie va aflati in aceiasi oala a tradatorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *