Skip to content
Politică

Macovei anunță sfârșitul DNA

Prezidențiabilul independent, Monica Macovei, a afirmat, marți seară, că viitorul Direcției Naționale Anticorupție „nu mai există”, dacă Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu sau Elena Udrea vor câștiga alegerile din noiembrie.
„În cazul în care Ponta, Iohannis, Tăriceanu, Udrea vor câștiga aceste alegeri, viitorul DNA nu mai există. Fie că se schimbă șeful, fie că se face o comasare cu altă instituție, se găsesc multe modalități. De altfel, Tăriceanu a încercat să facă asta încă din 2007, după ce m-a dat afară din Guvern. Avea ordonanța de urgență pregătită pentru comasarea DNA cu altcineva (…). Politicienilor nu le place să fie anchetați, cercetați. Nimănui nu-i place, dar diferența este că politicienii pot folosi mijloace politice, de exemplu schimbarea legii, ordonanță de urgență, hotărâre de Guvern, lege, așa încât să își satisfacă această poftă, să nu mai fie cercetați, să rămână cu averile întregi, să fure și să rămână și cu banii și liberi”, a declarat Monica Macovei, citată de Agerpres.
În același context, Monica Macovei a susținut că este singurul candidat la alegerile prezidențiale care poate garanta continuarea luptei anticorupție, precizând că cel mai bun președinte pentru țară ar fi un jurist.
„Singurul garant al legii și al continuării luptei cu corupția și, în general, cu criminalitatea, dintre toți candidații, sunt eu. Un președinte jurist e cel mai bun președinte, că știe legea. (…) Primul lucru pentru o societate e legea. Cu o justiție dreaptă și cu legi bune schimbi societatea în bine”, a continuat europarlamentarul PDL.

2 comentarii la “Macovei anunță sfârșitul DNA

  1. Eu cred ca femeia asta e chiar nebuna ! Pai daca desfiinteaza DNA-ul asta politic si infiinteaza unul neutru, care sa-i ia si pe prietenii ei basisti, toata tara ar fi de acord !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *