Skip to content
Politică

Macovei aruncă problema Alinei Bica în curtea lui Ponta. Ce acuzații îi aduce premierului

" "

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, joi seară, la Prime Time News, cu privire la audierea șefei DIICOT, Alina Bica, cercetată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, că „trebuia vericată această persoană”, înainte de a fi propusă, în mai 2013, de către ministrul interimar al Justiției de atunci, premierul Victor Ponta, la conducerea DIICOT.

În acest sens, Macovei a afirmat că, în calitate de premier și ministru interimar la Justiție, ai acces la anumite informații și, de aceea, precizează Macovei, se îndoiește de faptul că Victor Ponta nu a fost avertizat cu privire la „integritatea totală” a Alinei Bica, când a propus-o pentru această funcție.

" "
" "

Nu i-aș spune că este o dispută sau un război între DNA și DIICOT. DIICOT-ul se ocupă de lupta împotriva crimei organizate, inclusiv informatică, de lupta împotriva terorismului, iar DNA se ocupă de corupție și alte infracțiuni, asimilate, inclusiv abuzul în serviciu, comise de magistrați. Deci, ceea ce face DNA e absolut firesc, e în competența DNA. Nu e primul magistrat, procuror sau judecător care este cercetat de DNA. Sigur că este o mare știre pentru că doamna Bica este procuror-șef DIICOT. Pur și simplu, DNA-ul are o unitate care se ocupă de magistrați, potrivit legii, care comit infracțiuni”, a afirmat fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, potrivit realitatea.net.

Întrebată cum se vede imaginea justiției românești, în această perioadă, având în vedere numărul și magnitudinea ultimelor arestări, Monica Macovei a răspuns:

”Se vede foarte bine. Și în campania electorală am primit această întrebare și am spus, ca și acum, ca și înainte, de campanie: DNA lucrează cel mai mult, lucrează independent de evenimentele politice. Au lucrat și înainte de campanie și în această campanie și iată că lucrează și după. Ei lucrează în funcție de probe, de un moment oportun al investigației, în care să rețină pe cineva. (…) Trebuia verificată această persoană. Nu știu când s-au comis faptele, e bine că e așa, că politicienii nu știu. Sigur că trebuiau verificate aceste lucruri. Uneori le afli, uneori ti se spun, uneori nu. Însă, la nivel de prim-ministru, care e și interimar la Justiție, e greu să crezi că nu a avut acces la informații, și că nu a fost avertizat că nu ar fi o persoană cu integritate totală. Am cunoscut-o pe doamna Bica, când eram ministru, dânsa a venit la interviurile și concursurile pe care le-am organizat pentru procurori-șefi DIICOT, DNA, însă na, nu a luat. Dar, tot așa, este într-o situație dificilă, este cercetată”, a răspuns europarlamentarul Monica Macovei.

Pe de altă parte, fostul candidat independent la alegerile prezidențiale a afirmat, în contextul fotografiilor de la Paris, unde Alina Bica apărea alături de președintele PMP, Elena Udrea, că șefa DIICOT ar fi trebuit să își dea imediat demisia, neavând voie, din perspectiva funcției deținute, să se înfățiseze, într-o astfel de conjuctură, cu politicieni.

”Aș vrea să mă refer la acel episod cu fotografiile, de la Paris, unde, vă amintiți, era filmată cu doamna Udrea și aș vrea să pun clar: nu îmi imaginez cu niciun preț că procurorii fac astfel din acest motiv, parcă mi-e teamă că iar auzim că din cauza asta a fost reținută. Sunt acuzații, cel puțin, și indicii de fapte penale, legate de instituiri. Chiar atunci, când a fost surprinsă cu un politician, indiferent cu cine era suprinsă, e total interzis, trebuia să își dea demisia, nu poți ca procuror-șef, direcție care luptă împotriva terorismului și a crimei organizate, să faci iesiri particulare cu politicieni, nu poți”, a mai spus Monica Macovei.

" "

4 comentarii la “Macovei aruncă problema Alinei Bica în curtea lui Ponta. Ce acuzații îi aduce premierului

  1. Cat de penibila poate fi ingrata asta de procuroare comunista !!! Nu coana Macovei, Bica si Kovesi si Morar si Zegrean si Stanciu si alte cateva sute din justitia asta, cum altfel decat libera si independenta,, SUNT OAMENII VOSTRI ! AI TAI SI AI LUI TRAIAN BASESCU !!! Poate ne spui, deontoloago, cum e cu imunitatea procurorilor ? Ca vad ca ei au imunitate fara ca aceasta sa fie prevazuta in Constitutie, o da CSM-ul asa, de la nasul, sa traiasca. Dar tu tipi ca o isterica de ani de zile numai la adresa parlamentarilor. Despre Basescu, procurori, judecatori si a lor imunitate inventata de voi, vad nu spui nimic, ba chiar vad ca ti se pare normala. Scapa candva tara asta si de tine, comunisto ! Facebook-istilor iohannisti, unde sunteti ba, dormiti ??? Alo, diaspora macoveista cu statul de drept pe buze, se aude ??? Penibililor ! Cat despre Ambasada SUA ce sa zic, noapte buna domnilor, oriunde v-ati afla !

  2. De unde sa stie Ponta ca PDL-ul este plin de infractori,? Pana si procurorii adusi de pedelisti la guvernare s-au molipsit de coruptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *