Skip to content
Politică

Macovei continuă războiul rece cu Băsescu și Udrea. Noi atacuri și ironii lansate la adresa acestora

Candidatul indepedent la alegerile prezidențiale din această toamnă, Monica Macovei, a continuat seria de atacuri la adresa fostului său protector politic, Președintele Traian Băsescu și respectiv la fosta colegă de partid, Elena Udrea.

Într-o dezbatere la B1 Tv despre implicarea DNA în campania electorală din 2014, Macovei a ținut să explice o afirmație din trecut a șefului statului, prin care acesta preciza că nu este oportună nicio anchetă DNA în cadrul campaniei electorale.

”Eu nu sunt de acord cu afirmația Președintelui (n.r.: referindu-se Traian Băsescu) conform căreia justiția nu trebuie să ancheteze când e campanie electorală.

Procurorii iau pe bază de probe, nu unul azi de la PNL, unul de la PDL, unul de la PSD, unul de la UDMR. Probabil că e o perioadă în care sunt mai mulți anchetați dintr-un partid.

Credeți că Sebastian Ghiță, Mazăre sau Oprișan stau așa linistiți, să vină să îi ia DNA?”, a precizat Macovei, referindu-se la ipoteza conform căreia procurorii DNA anchetează politicieni preponderent dintr-un anume partid, iar anchetele privindu-i pe anumiți foști colegi de ai săi din PDL.

”Eu continui munca mea și nu a Președintelui sau a altcuiva. Când Președintele mi-a propus să fiu Ministrul al Justiției, el a spus că dacă ar fi Ministru al Justiției un membru dintr-un partid, acesta ar continua corupție și de aceea a decis asupra unui om din afara partidelor.

(…) Președintele Băsescu s-a rupt de lupta anticorupție în 2013, când a semnat pactul cu Ponta. Regret, am fost o echipă care am făcut mult bine României. Mă aștept să fie totuși corect în continuare, în aprecierile pe care le face față de mine” , mai precizat Macovei despre relația cu Băsescu.

”Poate ne spune odată de ce a luat-o în brațe pe Elena Udrea”, a mai precizat ironic Monica Macovei.

Înainte de pauza de publicitate, europarlamentarul a decis să o taxeze din nou pe Elena Udrea, întrebându-se retoric: ”Se mai prezintă vreo garderobă?”, arătând că nu a uitat incidentul de zilele trecute din studioul B1. 

Citește și: Macovei, pusă pe mute. Moment penibil din cauza Elenei Udrea

Citește și: În nou scandal TV în care este implicată Macovei. Replica dură din partea unui jurnalist B1

Președintele PMP Elena Udrea a participat zilele trecut la un eveniment dedicat susținerii brandurilor românești, unde a declarat că este important ca românii să cumpere produse românești pentru a susține economia, moment care a fost transmis de B1 live timp de aproximativ 15 minute. În același timp, Monica Macovei era în platoul de televiziune.

Macovei a reacționat dur, afirmând că aproape jumătate din emisiune „am stat să ne uităm la doamna Udrea”.

„De ce mă invitați aici în studio? Iarăși apelez la solidaritatea femeilor care înțeleg ce înseamnă să fii femeie mai ales în politică. Să mai ai și un blocaj de genul acesta (..) Cu mult amuzament am constatat ce s-a întâmplat, atât”, a încheiat Macovei, când moderatorul emisiunii i-a repetat faptul că a fost un moment de publicitate electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *