Skip to content
Politică

Macovei dă cărțile pe față. Ce spune despre o colaborare cu Ponta

Candidatul independent la Preşedenţie, Monica Macovei, a declarat că nu ar refuza să lucreze cu premierul Victor Ponta, în cazul în care acesta ar ajunge la Cotroceni, doar că nu ar folosi cuvântul “coabitare”, dat fiind experienţa dintre Băsescu şi Ponta pe care o numeşte “o catastrofă”.

„Cuvântul coabitare eu nu-l voi folosi. Sună urât, nu-mi place şi avem experienţa unei coabitări în 2013 între preşedintele Băsescu şi Ponta, inclusiv pe justiţie şi a fost o catastrofă. Eu aş spune: hai să lucrăm împreună!”, a precizat Monica Macovei într-un interviu acordat RFI.

De asemenea, Monica Macovei nu a ezitat să îl atace pe Victor Ponta.

„Avem două variante. Ponta dacă are onoare, dar ştim că nu are, pleacă dacă pierde sau îl dă partidul jos. În această situaţie, preşedintele numeşte un nou prim-ministru (…). A doua variantă: rămâne Ponta. Da, voi lucra şi cu Ponta, sigur că e un dat. Voi lucra şi cu Ponta, voi lucra şi cu PSD-ul şi voi aduna pe toată lumea la masă, toate partidele din Parlament şi voi spune: acesta e programul meu, asta aş vrea să faceţi. În partea economică, nu mai schimbaţi Codul Fiscal, de pildă. A înebunit pe toată lumea. Cum o să vină investitorii să creeze locuri de muncă sau cum o să creeze locuri de muncă cei de aici, când li se schimbă tot timpul Codul Fiscal (…).Sau în educaţie, dacă am zis 6% din PIB, să nu fie pe hârtie, să fie în realitate. În sănătate, iarăşi, 6%, asta-i media europeană, atât vrem. Am şi făcut calculul: patru mii de medici care pleacă din România pe an, îi aducem înapoi sau le oferim această posibilitate, pentru cine vrea să vină înapoi. Ne costă 250 de milioane de euro. Dar ne-a costat un miliard de euro, ca să investim în pregătirea lor ca doctori”, a mai spus Macovei.

1 comentariu la “Macovei dă cărțile pe față. Ce spune despre o colaborare cu Ponta

  1. Problema–doamnei–e ce carti da pe fata—ori cucine joaca ea cartile astea—anumite INSTITUTII ale STATULUI DE DREPT nu au voie sa se implice in campania electorala .Doamna inca mai are dublura cheilor de la camera cu BILETELE ROZ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *