Skip to content
Politică

Macovei dă lovitura în Australia

Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţie, a ieşit câştigătoare la secţia de votare din Australia, acolo unde scrutinul s-a terminat, ca urmare a diferenţei de fus orar.

Alegerile pentru Preşedinţie s-au încheiat în a doua secţie deschisă în străinătate – Australia.

Iată clasamentul. Monica Macovei –60 de voturi

Klaus Iohannis –51 de voturi

Victor Ponta- 13 voturi

Elena Udrea – 5 voturi

Teodor Meleşcanu- 2 voturi

Călin Popescu Tăriceanu – 1 vot

Corneliu Vadim Tudor – 1 vot

William Brînză – 1 vot

Iohannis, câştigător în Noua Zeelandă Românii din noua Zeelandă şi-au exercitat primii votul, iar primele rezultate îl indică drept câştigător detaşat pe candidatul ACL Klaus Iohannis. Iohannis a obţinut 66 de voturi, Monica Macovei a primit 28 de voturi, iar Elena Udrea s-a clasat pe locul al treilea, cu 13 voturi. Victor Ponta a obţinut şapte voturi, iar în urma lui se află Călin Popescu Tăriceanu, cu şase voturi, la egalitate cu Vadim Tudor. Teodor Meleşcanu şi Dan Diaconescu au obţinut, fiecare, câte două voturi, Gheorghe Funar a primit patru voturi, iar candidatul UDMR Kelemen Hunor a obţinut un vot. În total, 126 de români au votat în Noua Zeelandă.

1 comentariu la “Macovei dă lovitura în Australia

  1. Pai eu zic sa-l ia pe Iohannis in Noua Zeelanda si pe Macovei in Australia si sa-i faca presedinti acolo. Vor avea o pereche de canguri in plus. Masculul cu 6 marsupii si femela cu venin pe limba. Raritati, nu altceva.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *