Skip to content
Politică

Macovei, despre Iohannis: „Să nu o scalde cu independenta justiției”. Indicații cheie către Președinte

" "

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Monica Macovei, care l-a susținut pe președintele Iohannis la alegerile prezidențiale din noiembrie anul trecut,  a declarat, la solicitarea ziarului Ring, că problema nu este eliminarea MCV într-un an, doi sau trei, ci „rezolvarea acestei chestiuni privind independenta totala pentru justitie în lupta împotriva coruptiei”, precizând că ceea ce trebuia să propună Iohannis „ era sa se ridice imediat si fara exceptie imunitatea parlamentarilor si a ministrilor parlamentari care au dosare penale”.

„Problema nu este eliminarea MCV într-un an, în doi, în trei, ci rezolvarea acestei chestiuni privind independenta totala pentru justitie în lupta împotriva coruptiei. Si, cand spun asta, ma refer la lipsa interventiilor politice (…).
Ceea ce trebuia sa propuna Klaus Iohannis era sa se ridice imediat si fara exceptie imunitatea parlamentarilor si a ministrilor parlamentari care au dosare penale; sa se adopte regulamentul Camerei, care prevede vot public si ridicarea imunitatii în 48 de ore.”, afirmă Monica Macovei.

" "
" "

Macovei afimă că prefera ca Iohannis să facă apel la politicieni să nu mai facă declarații publice împotriva justiției, împotriva judecatorilor si a procurorilor, împotriva DNA, mai exact, „să nu o scalde cu independenta justitiei”.

„Preferam ca presedintele Johannis sa faca apel la politicieni sa nu mai faca declaratii publice împotriva justitiei, împotriva judecatorilor si a procurorilor, împotriva DNA. Adica preferam ca presedintele Iohannis sa aiba declaratii foarte transante si sa nu o scalde cu independenta justitiei, mai ales în lupta cu coruptia politica.”, punctează Macovei.

Totodată, Monica Macovei a declarat pentru ziarulring.ro că Iohannis trebuie să înceapă să ia măsuri simple și clare, inclusiv să fie dați afară din PNL „ toti cei care au votat în <> scoaterea parlamentarilor din competenta unui sfert din codul penal”.

„Presedintele Iohannis trebuie sa aiba pozitii foarte transante si sa înceapa sa ia masuri simple si clare, inclusiv sa fie dati afara din PNL toti cei care au votat în <> scoaterea parlamentarilor din competenta unui sfert din codul penal. Iohannis poate sa faca asta în PNL si, la randul sau, ca presedinte, sa-i ceara lui Ponta sa dea afara din PSD, daca tot se adreseaza domnul Johannis întregii clase politice. Haide sa punem punctul pe << I >> ! De ce avem înca MCV?!…Pentru ca nu avem vointa politica ireversibila, clara si totala pentru lupta cu coruptia politica.”, a mai declarat Monica Macovei.

" "

1 comentariu la “Macovei, despre Iohannis: „Să nu o scalde cu independenta justiției”. Indicații cheie către Președinte

  1. Cucoana esti bolnava psihic. Haisa iti repet ceva ce a spus Iohannis – justitia nu este supraputere, nu este Dumnezeu pe pamanat si poate fi criticata cum poate fi criticata orice putere din stat. termina cu prostiile astea. de ce NU propui madam ca judecatorii si procurorii pentru care Romania este condamnata la CEDO sa zboare din justitie sa plateasca atat bani, cat si ceva puscarie pentru abuz de putere in justitie? Mai lasa-ne cu sloganurile astea. fostii procurori comunisti trebuie urgent lustrati si sa nu mai aibe nici un rol in justitie si viata politica. Asta ar fi o masura viabila si atunci ti s-ar inchide gura. justitia pentru tine inseamna numai stalinistii tai din justitie. esti penibila. ceea ce ne spui tu este ca fara un proces ONEST, daca le pune eticheta de corupt DNA sau chiar iuni ca tine trebuie ostracizati. Justitia se va vindeca daca procurorii nu vor mai avea asemnea puteri, care ne vorbesc de un proces dezechilibrat, in care avocatul care ar trebui sa fie egalul procurorului nici nu mai exista. justitia ta macovei este mai rea decat cea stalinista. DNA trebuie sa fie cel care executa acuzarea si judecarea. Ce dreak de stat vrei ma femeie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *