Skip to content
Politică

Macovei, despre suspendarea de către Erdogan a Convenției Drepturilor Omului: „Această decizie…”

Monica Macovei intervine în scandalul revoltelor din Turcia susținând că suspendarea de către Erdogan a Convenției Drepturilor Omului aruncă Turcia într-o zonă de insecuritate totală în ceea ce privește cetățenii proprii.

„Suspendarea de către Erdogan a Convenției Drepturilor Omului aruncă Turcia într-o zonă de insecuritate totală în ceea ce privește cetățenii proprii, pentru că drepturile omului – civile și politice – pot fi încălcate, fără ca guvernul Turciei să poată fi tras la răspundere. Cetățenii aflați pe teritoriul Turciei sunt într-un mare pericol.
Suspendarea aplicării CEDO permite și reintroducerea pedepsei cu moartea.
Această decizie se suprapune peste declararea stării de urgență în Turcia, care îi permite președintelui Erdogan să ia decizii arbitrare, care nu pot fi controlate de alte instituții și nici de Parlament, instituind un regim dictatorial.
Epurările în masă din instituțiile de stat – justiție, poliție, armată, educație –, puse la cale de Erdogan și susținătorii săi din Guvern, sunt încălcări grave ale democrației și drepturilor omului”, a scris Monica Macovei pe pagina personală de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *