Macovei dezvăluie culisele deciziei de a candida

 Într-un interviu acordat presei locale, Monica Macovei dezvăluie culisele deciziei de a candida la prezidențiale. 

Aceasta a transmis că nu face niciun blat cu nimeni, iar când a luat decizia de a candida a facut-o fără să facă vreo înțelegere cu cineva.

Totodată, Macovei transmite că l-a sunat pe Vasile Blaga înainte de a-și anunța public candidatura, să îi transmită acest lucru. Europarlamentarul PDL a mai declarat și faptul că, la momentul respectiv, l-a anunțat și pe Traian Băsescu de decizia sa de a intra în lupta pentru Cotroceni.

„Nu fac niciun blat cu nimeni. Când am spus că am luat decizia că voi candida şi vreau să devin preşedintele României, am luat-o pe bune, fără să fac nicio înţelegere cu nimeni. Pot să vă spun că domnului Blaga i-am dat un telefon, nu a răspuns, i-am trimis un e-mail şi i-am spus „Vă informez că diseară la ora 8 îmi anunţ candidatura, iar mâine fac conferinţă de presă“. M-a sunat şi a zis: „Am văzut că m-ai sunat“. „Da, am vrut să spun asta“. „Dar noi avem candidat“. Şi am zis: „Ştiu. Dar eu voi candida independent“. Şi asta a fost ultima discuţie. Sigur că şi preşedintelui i-am trimis un e-mail şi i-am spus: „Vă anunţ că eu candidez. Diseară îmi anunţ candidatura şi candidez independent“. Era firesc, era un gest normal, de politeţe elementară. Asta a fost tot. Nu e niciun blat cu nimeni”, a transmis Monica Macovei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL