Skip to content
Politică

Macovei propune un exercițiu de imaginație pornind de la tema religiei. Ce a pățit aceasta la un parastas


Monica Macovei, a continuat sâmbătă la Timișoara  să vorbească despre religie și rolul acestea în școli. Europarlamentarul a precizat că important ca la școală copiii să învețe valorile morale creștine și istoria religiilor. Totodată, aceasta a lansat un exercițiu de imaginație.

“Gândiți-vă cum ar arăta România dacă s-ar respecta măcar trei porunci din Biblie: să nu furi, să nu minți, să nu ucizi. Dacă astea sunt transmise copiilor, eu sunt foarte fericită, pentru că așa schimbăm România”, a declarat Monica Macovei sâmbătă.

„Să finanțăm bisericile care au nevoie, să le finanțăm pe cele care sunt monument istoric, trebuie renovate, dar să le finanțăm prin legi adoptate de Parlament, prin decizii ale Parlamentului, și nu prin decizii unilaterale ale primului-ministru. Pentru că, repet, (Ponta, n.r.) nu este Vodă”, a mai spus Monica Macovei.

Monica Macovei consideră că acest mod de rapoartare al politicienilor la Biserică este degradant și pentru preoți, care sunt puși astfel să adune voturi pentru politicieni corupți.

„Și aș mai spune că este și degradant pentru preoți să fie astfel –nu știu, aș spune cuvîntul mituiți, în fine – să fie încercați așa de politicieni. De ce fac politicienii asta? Nu din credință o fac, ci ca să adune voturi”, a spus Monica Macovei.

Candidattul independent la alegerile prezidențiale din acest an, a făcut și o dezvăluire legată de conduita preoților din România, invocând o experiență personală.

”Când am făcut parastas pentru bunicul meu, se ocupa mama de toate cele, și eram la cimitir în jurul mormântului. Și preotul, cred că mama îi dăduse ceva înainte și urma să-i dea ceva după – după cum știți nu se întâmplă în multe locuri nimic, nu zic în toate, fără asta -, s-a oprit în mijlocul parastasului. Noi stăteam pe marginea mormântului și s-a oprit în mijlocul parastasului, a oprit cădelnița, și s-a uitat spre mama. Și noi ne-am întrebat toți: ce este, părinte? Și el a zis, păi, când îmi dați restul de bani? Mulți români trec prin asta la botezuri, la nunți. Mulți preoți nu cer, dar avem probleme pe care trebuie să le rezolvăm și de o parte, și de alta”, a povestit Monica Macovei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *