Skip to content
Politică

DOCUMENT/ Macovei face cutremur pe scena politică. Se cere REFERENDUM pe 16 noiembrie

Monica MACOVEI a făcut o propunere de natură să sperie marea majoritate a politicienilor. Într-o conferință de presă, candidatul independent la prezidențiale, Monica Macovei face o propunere șoc.

În contextul anchetei DNA privind dosarul Microsoft în care sunt inculpați 9 miniștri, Macovei cere referendum pentru a ridica imunitatea miniștrilor, parlamentarilor și Președintelui.

Întrebarea pe care o propune Macovei este: „Sunteți de acord ca parlamentarii, miniștrii și Președintele României să nu beneficieze de nici o formă de imunitate cu excepția opiniilor politice? ”

doco

„Ancheta DNA in cazul Microsoft ne arată fața hâdă a clasei politice. Ne arată că această corupție este transpartinică, ne arată că și atunci când îi vedem pe politicieni la tv prefăcându-se că se ceartă, în realitate, toți lucrează împreună și toți iau mită și toți fac aranjamente, toate acestea, pe banii noștri.

Cea mai mare parte a clasei politice a ajuns o cangrenă care ne suge de bani, care ne mită, ne înșeală, ne păcălește.

Și până la urmă, vedem că nu e nici o diferență între cum au acționat oamenii din aceste partide. Toate lucrează împreună și se duc la bani, să fure din banii noștri.

Mă bucur că DNA e puternică, face o astfel de anchetă de mare amploare, îi felicit pe cei de acolo. Am creat DNA în 2005 și ca președinte, îi voi asigura independența în continuare până stârpim toată corupția din această țară. Pentru a continua investigațiile, e nevoie de aprobări politice. E nevoie de aprobarea Parlamentului pentru cei care sunt parlamentari sau pentru miniștri care au fost parlamentari și experiența din ultimii ani e foarte proastă și foarte îngrijorătoare. Parlamentul României a respins cererile DNA cu privire la Vosganian, Cosma sau Dobre. Nu e vorba decât de a merge la procurori să dea declarații, nu era vorba de arestare preventivă. Acești oameni au cerut colegilor din Parlament să rupă firul anchetei pentru că le era frică să meargă la procurori să explice.

Mă aștept ca și de această dată să meargă foarte greu aceste cereri ale DNA și să aibă un sfârșit astfel încât să închdă ancheta. Fac un apel la Parlament să dea avizul pentru cercetare. Să lase DNA să afle adevărul în aceste dosare, să lase inculpații să dea declarații. Nu e vorba despre arestare. De asemenea, fac un apel către președintele țării să avizeze cererile care potrivit Constituției sunt de competența lui.

Dacă nu se dau aceste avize, noi cetățenii obișnuiți mai primim o palmă fiind împărțiți în două categorii: cei care se duc la organele de anchetă, altfel sunt amendați, și alții, demnitarii, care nu se duc că nu vor ei și colegii lor.

Având în vedere această realitate în care trăm și comportamentul instituțiilor, îi solicit președintelui României să facă toate demersurile pentru organizarea unui referendum pe data de 16 noiembrie 2014 cu următoare întrebare: Sunteți de acord ca parlamentarii, miniștrii și președintele României să nu beneficieze de nici o formă de imunitate cu excepția opiniilor politice? Iar răspunsul trebuie să fie simplu: DA sau NU. Solicitarea pleacă și în scris către Președinte. Am ales această dată pentru că sondajele arată că vom avea un tur II al prezidențialelor iar costurile vor fi mult reduse pentru acest scrutin.Sper ca răspunsul să fie favorabil și sper ca românii să fie chemați să rezolve ei problema imunității demnitarilor, miniștrilor și Președintelui și să îi facă egali cu toți ceilalți români”, a declarat Macovei.

12 comentarii la “DOCUMENT/ Macovei face cutremur pe scena politică. Se cere REFERENDUM pe 16 noiembrie

  1. Poza atașată acestui articol arată fața hâdă a politicii românești….Un fost procuror comunist,fost ministru dintr-un fost guvern de dreapta ,acum cu veleități de președinte al României…Sper ca majoritatea românilor să nu-i dea votul acestei individe care a făcut mult prea mult rău acestei țări.

  2. Cred ca, cel putin vreo 10 ani, nu ar trebui sa aiba cineva in tara asta imunitate. De ce ? Poate doar asa clasa politica ar afla si ar invata sa respecte si nu sa batjocureasca poporul, poate doar asa nu am asista la lipsa de respect intre politicieni, la insulte, jigniri, calomnii, mitomanii, etc, poate s-ar restructura intrucatva si clasa politica. In al doilea rand, nu pozele fac hîdă politica ci caracterul politicienilor.

  3. Există și mică. Majoritatea e oarecum relativă, astfel încât 50, 01% inseamnă o mică majoritate, iar 99% înseamnă o mare majoritate, una covârșitoare. E adevarat că se foloseste mai putin expresia „mica majoritate”, dar trebuie precizat ca nu este un pleonasm, deci, pe cale de consecinta, nu este o greseala.

  4. de acord, plus as mai dori macar o dezbatere pe tema posibilitatilor legale ca un parlamentar sa fie suspendat/demis prin vot popular in caz ca nu-si face treaba pentru care este ales sau schimba barca,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *