Macovei face dezvăluiri despre Băsescu. Ce i-a propus președintele

Odată aprins, conflictul dintre europarlamentarul Monica Macovei și președintele Traian Băsescu pare a se amplifica pe zi ce trece.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor România Liberă, Monica Macovei a dezvăluit că președintele a rugat-o să își amâne anunțul că va candida la prezidențiale.

Aceasta a explicat că înainte să-și anunțe candidatura pentru președinție a fost căutată de „emisari” ai președintelui, care au rugat-o să-și amâne anunțul fiindcă ar fi existat intenția de a i se propune să candideze din partea PMP.

Eurodeputatul nu u a dat curs acelei rugăminți și spune că nu susținerea ei de către Traian Băsescu în această cursă nu contează, ci susținerea oamenilor.

În ceea ce privește declarația președintelui că nu a mai vrut să o propună ca ministru al Justiției după 2008, Macovei sugerează că Traian Băsescu nu spune adevărul și face o istorie a propunerilor pe care le-a primit de la Cotroceni: în 2007 să fie consilieră prezidențială, în 2008 să fie ministra Justiției, înaintea alianței de guvernare PSD-PDL, în criza guvernamentală 2009 să fie premier.

„Mă surprind afirmațiile președintelui prin care dorește să rescrie trecutul, pentru că faptele stau cu totul altfel. În 2007, după ce am fost dați afară din Guvern de Tăriceanu, președintele mi-a propus să fiu consilier prezidențial cu rangul cel mai înalt la Cotroceni. Am fost nevoită să refuz pentru că aveam deja un contract internațional de onorat. În 2008, atât dl Boc, cât și dl Băsescu mi-au propus în campania electorală să fiu ministru al Justiției în guvernul de după alegeri. Am acceptat, dar, ulterior, a fost numit Cătălin Predoiu. Președintele mi-a spus că PSD, care a intrat în guvern alături de PDL, nu m-a vrut”, a declarat Macovei.

Întrebată dacă, înainte să își anunțe candidatura, a fost căutată de un emisar al lui Băsescu, cu rugămintea de a amâna anunțul pentru că exista intenția să i se propună să devină candidatul PMP, Macovei a răspuns:

„Da, au fost astfel de semnale, dar nu știu dacă veneau de la președinte sau din propria dorință a „emisarilor”.

Monica Macovei a demisionat din PDL pentru a candida ca independent președintele Traian Băsescu afirmând public că nu o susține în demersul său.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL