Skip to content
Politică

Macovei îl somează pe Tăriceanu

Într-o scrisoare deschisă postată pe pagina sa de Facebook, Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţia României, îl somează pe contracandidatul său, Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să urgenteze convocarea ședinței plenului Senatului în care să se acorde un vot asupra cererii procurorilor DNA de ridicare a imunității a doi senatori PSD, Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, în dosarul Microsoft.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Şerban Mihăilescu de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

" "

Monica Macovei menţionează că în cazul altor şase politicieni implicaţi în dosarul Microsoft (Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Nicolae Tănăsescu şi Daniel Funeriu, Valerian Vreme), solicitările DNA de ridicare a imunităţii au primit răspuns favorabil, rezultând că senatorii Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu beneficiază de un tratament diferit față de ceilalți foști miniștri din dosarul Microsoft, întrucât Senatul nu a luat o hotărâre în privința cererii de începere a urmăririi penale, iar dosarul procurorilor în cazul lor este blocat. 

Consider că aveți o obligație față de români, înclusiv față de alegătorii dvs. să nu împiedicați justiția și să convocați de urgență ședința Plenului Senatului pentru ridicarea imunității celor 2 senatori implicați în dosarul Microsoft. 

Atât amânarea discutării cererii procurorilor DNA, cât și o respingere prin vot a încuviințării începerii urmăririi penale pot avea consecințe grave asupra încrederii românilor în instituția Parlamentului și pot duce la un raport negativ în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare al Comisiei Europene, arătând lipsa de voință politică pentru combaterea corupției”, mai precizează Monica Macovei în scrisoarea deschisă.

" "

5 comentarii la “Macovei îl somează pe Tăriceanu

  1. Asta vorbeste de parca atunci cand a fost ea cu Boc si cu Basescu am avut numai rapoarte pozitive. Cucoana, mata pricepi ca tot ce inseamna vot, prin lege, este sortit si lui da si lui nu ??? Ce sa-i faci, asta e democratia ! Daca nu-ti convine, poti sa pleci la rusi ! Justitia sa-si faca dracului treaba cu astia in libertate, ca nu o retine nimeni. Iar cand o instanta ii va condamna definitiv, sa vina duba sa-i ridice, ca nu mai stau atunci in drum de Tariceanu sau de Zgonea. Moare asta ca nu mai au audienta la DNA-TV, ca nu-i mai vede ea pe astia cu catusele zornaind pe ecran. Lasa mamaie, ca o sa vezi tot neamul lui Basescu langa al lui Bercea, sa te saturi de vizionari. Stai pe-aproape !

  2. Ati putea sa incetati acest joc de putere care nu aduce beneficii nimanui! De ce nu ati facut ceva concret pentru Romania pana acum… De ce doar in campaniile electorale se promite luna de pe cer si dupa aceea cad comete!

  3. Cat de ridicola pareti doamna Monica Macovei credeti ca acum pe ultima suta de metri daca latrati putin o sa aveti succes in alegerile prezidentiale va inselati amarnic .Multi romani se intreaba ce cautati acolo aceasta intrebare o pun si eu. Domnul Calin Popescu Tariceanu este cei mai potrivit pentru functia de presedinte al Romaniei datorita contributiei sale pe care a avuto pana acum fata de aceasta tara mai ales i perioada cat a fost premier in perioada 2004-2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *