Skip to content
Politică

Macovei jubilează. Ce proces a câştigat

Europarlamentarul Monica Macovei jubilează. Ce victorie a repurtat în justiţie.

Într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, eurodeputatul anunţă că a câştigat pe fond procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), privind finanţarea campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

„Finanțarea campaniei mele electorale a fost legală. Am câștigat pe fond procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă. Este necesară schimbarea legii, astfel încât să existe mai multă transparență, iar finanțarea online, inclusiv prin sistemul electronic PayPal, să fie introdusă în lege. Numai astfel se va sparge lanțul finanțării partidelor politice și a candidaților de către baroni și mari finanțatori cu interese oculte. Campania mea electorală pentru prezidențiale a adus o noutate pe scena politică în ceea ce privește finanțarea: am avut donații foarte mici, de 50 -100 de lei, de la mulți oameni, cetățeni români.

Le mulțumesc, încă o dată, tuturor celor care au avut încredere în mine și au donat pentru campania electorală. Și ei vor contribui astfel, după decizia instanței în acest proces, la modernizarea legilor electorale și la schimbarea modului în care se finanțează și se face politică în România.

Instanța de judecată a decis acum că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a greșit atunci când nu a ținut seama de procedura sistemului PayPal, prin care s-au făcut donații mici, confiscând sumele care au fost primite legal și transparent. Instanța a anulat sancțiunea AEP.

 La alegerile prezidențiale, am cerut cetățenilor să își susțină financiar candidații în care cred și să nu îi lase pradă intereselor baronilor și marilor finanțatori.

Legea actuală este gândită pentru donatori puțini și mari și tocmai asta face: menține și încurajează «clientela politică». Legea privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale trebuie schimbată”, transmite Macovei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *