Macovei: Ne-am mai facut o data de ras in Europa

Monica Macovei, candidat pentru functia de presedinte al Romaniei, a declarat ca, trimitand la Bruxelles doua propuneri pentru un portofoliu de comisar european, Victor Ponta a facut de ras din nou Romania in Europa.

„Ne-am mai facut o data de ras in Europa, trimitand un al doilea candidat. In primul rand, te lupti sa castigi Agricultura. Nimic nu castigi daca nu te lupti”, incheie europarlamentarul.

In plus, Macovei arata ca Victor Ponta a incalcat legea 373/2013, pentru ca a transmis propunerea fara sa anunte Parlamentul Romaniei si fara ca acest candidat sa fi fost audiat.

„Argumentul dat de premier este unul mincinos, si anume daca nu ia Ciolos Agricultura, atunci sa luam altceva. Va aduc aminte ca in 2009 a fost trimis Vosganian, care s-a prezentat foarte prost, si a fost respins de Comisia Europeana. Abia apoi a fost trimisa o alta nominalizare, nu doua deodata. Daca l-ar respinge pe Ciolos, atunci Guvernul face o noua nominalizare, dar respectand legea si audiind acea persoana, cine o fi ea, in comisia de specialitate a Parlamentului”, a declarat Monica Macovei in emisiunea „Editie speciala „, la Realitatea Tv.

Monica Macovei a precizat ca Dacian Ciolos, care a condus comisariatul Agriculturii, este apreciat la Bruxelles: „La Bruxelles se facea Politica Agricola Comuna si Ciolos a facut-o foarte bine. Este un om foarte respectat in Comisia Europeana. Solutia este sa te bati pentru ca Ciolos sa fie acolo. Ponta, du-te si bate-te pentru Ciolos!”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: