Skip to content
Politică

Macovei nu le are cu reprezentativitatea. Câţi parlamentari vrea

Europarlamentarul ECR Monica Macovei nu le are cu reprezentativitatea populaţiei în Legislativ. Câţi parlamentari vrea fostul ministru al Justiţiei.

Prezentă, duminică seară, în studioul B1 TV, Macovei a declarat că guvernul Cioloș trebuie „să aibă curajul” să își asume răspunderea pentru:

" "
" "
  • alegeri locale în două tururi de scrutin,
  • eliminarea sau scăderea pragului electoral,
  • modificarea legii votului prin corespondență,
  • 300 de parlamentari.

„Acestea sunt cerințele oamenilor. Toate sunt importante, iar, dacă își asumă răspunderea, să o facă pe un pachet care să conteze.

Prim-ministrul Cioloș se consultă cu partidele parlamentare pentru revenirea la alegeri în 2 tururi de scrutin, dar știm deja că PSD, UNPR și ALDE îi vor spune că nu sunt de acord.

Guvernul Cioloș a fost investit de Parlament, însă trebuie să satisfacă cerințele oamenilor și ale democrației. Și atunci, să își asume răspunderea în Parlament și să o facă pe toate cele 4 puncte, nu doar pentru alegeri locale în două tururi de scrutin.

Nu trebuie să discutăm acum despre partide politice, ci despre ce vor oamenii. Să facem un salt istoric și ne mutăm dincolo de gâlceava partidelor.

Reprezentanții partidelor politice mențin discuțiile la subiecte mărunte și evită subiectele mari: reforma electorală este acest subiect mare. La fel, și așteptările oamenilor de la un Guvern pus în funcție datorită oamenilor.

Îl încurajez pe premierul Cioloș să își asume răspunderea în Parlament pentru aceste 4 puncte”, a afirmat Macovei, potrivit unui comunicat trimis, luni, PSnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *