Skip to content
Politică

Macovei, precizări despre două convorbiri telefonice cu Iohannis și care e „testul cel mai important” pe care îl va da șeful statului

" "

Europarlamentarul Monica Macovei, a declarat, în cadrul unei interviu pentru România Liberă, cu referire la posibilitatea ridicării MCV că speră din tot sufletul ca acest lucru să nu se întâmple și că ea va face tot ce îi stă în putință să nu se ridice MCV.

Macovei a punctat că „Ponta se face de râs cerând ridicarea MCV în timp în ce în țară se respinge ridicarea imunității unui parlamentar sau se discută posibilitatea eliminării arestării preventive.”

" "
" "

„Cred că nu și sper din tot sufletul că nu. Voi face tot ce îmi stă în putință să nu se ridice MCV. Acest mecanism îi ajută pe politicieni – mulți, puțini, câți sunt –, pe judecători și pe procurori să continue reforma justiției până la capăt, în așa fel încât toți să avem încredere în ceea ce se întâmplă în acest sistem, dar mai ales să se continue lupta anticorupție, antievaziune, antifraudă.

(…) Ponta se face de râs cerând ridicarea MCV în timp în ce în țară se respinge ridicarea imunității unui parlamentar sau se discută posibilitatea eliminării arestării preventive.”, a precizat Monica Macovei pentru sursa citată mai sus.

Întrebată dacă este mulțumită de de felul în care președintele își respectă ­promisiunile făcute înainte de turul 2 al prezidențialelor, când aceasta a decis să îl sprijine, Monica Macovei a transmis că unele promisiuni nu au fost încă respectate, dând exemplu legea votului electronic sau prin corespondență.

„Pe unele nu încă, deși ­deja a trecut mult timp, de pildă, legea votului electronic sau prin corespondență, toate variantele au fost eliminate în Parlament și nu-l văd pe președinte prea ­insistent. Mi-e teamă că ajungem în 2016 cu același sistem vechi, cu liste pe hârtie, care pot fi falsificate, în ciuda celor întâmplate la secțiile din străinătate de la alegerile din noiembrie.”

Macovei a afirmat că aceasta nu este singura „restanță” a Președintelei, europarlamentarul făcând referire și la numirile care vor fi de făcut la  conducerile parchetelor sau la Înalta Curte, punctând că acesta „va fi testul cel mai important pe care îl va da Klaus Iohannis.”

„Nu, de pildă, vor fi numiri de făcut la conducerile parchetelor sau la Înalta Curte și e foarte important să vedem cine vor fi persoanele care vor ocupa funcțiile respective. Va fi, probabil, testul cel mai important pe care îl va da Klaus Iohannis.”, a declarat Macovei.

Totodată, întrebată dacă s-a văzut cu Președintele Iohannis după instalarea lui la Cotroceni, Monica Macovei a transmis că nu, că a vorbit cu el la telefon de două ori și că i-a spus că a sunat-o pentru a se întâlni, dar că acest lucru nu s-a întâmplat.

„Nu, am vorbit cu el la telefon de două ori: mi-a spus că m-a sunat pentru a ne întâlni, dar nu s-a întâmplat. Se pare că nu are nevoie de sfaturi. Eu l-am criticat când a fost la Consiliul Superior al Magistraturii și a avut primul discurs legat de justiție, pentru că a vorbit despre justiția televizată de parcă era la Antena 3: nu există justiție televizată, decât în măsura în care televiziunile vor să meargă să-i filmeze pe politicienii care merg la DNA, la Instanță, la penitenciare, ca să nu spun că în studiouri sunt mereu avocații celor arestați. Nu vedem niciodată în studiouri procurori sau ­judecători.”, a declarat Monica Macovei pentru românialibera.ro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *