Macovei: Trebuie modificată legea partidelor

Într-o postare pe blogul său personal, Monica Macovei, candidat la alegerile prezidențiale, a transmis că trebuie modificată legea partidelor, astfel încât un partid să se poată înființa cu cel puțin 3 membri.

„De ce este foarte important acest lucru? Pentru că ideile sunt cele care contează. Atâta timp cât un partid format din 3, din 4, din 5 oameni  au idei valoroase, care îi conving pe cei din jur, conving comunitățile, atunci ele vor promova și partidul va crește. Ceea ce se întâmplă astăzi în România, de 25 de ani de fapt, este că partidele mari au luat monopolul vieții politice, monopolul ideilor și nu servesc cetățenii”, a scris Monica Macovei pe blogul său.

 Macovei a mai transmis că în prezent un partid politic poate fi înființat de 25.000 de oameni din 18 județe ale țării, iar “asta înseamnă că deja ai un aparat de partid gata constituit dacă ai 25.000 de oameni în 18 județe. Prin urmare, cei care sunt 3,5, 10 și au o idee formidabilă pentru comunitate nu au loc, nu au cum să o facă.

Din acest motiv, trebuie modificată legea partidelor, trebuie spart monopolul partidelor mari, care – repet – nu servesc cetățenii. De multe ori, și știm cu toții, joacă unul pentru altul, interese transpartinice, afaceri, corupție, clientelă politică de la unii la alții. Și, pe măsură ce ei se îmbogățesc, populația sărăcește.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: