Skip to content
Politică

Macovei, victorie în instanță. Ce sumă are de primit

Ziarul de Iasi

Judecătoria Sectorului 2 a luat o decizie în cazul procesului pe care Monica Macovei l-a deschis împotriva fostului director al SRTv Alexandru Sassu și a fostului ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeș.

Concret, Monica Macovei va avea de primit 6000 de euro pentru daune morale din partea celor doi. Sassu Alexandru are de platit 4000 de euro, iar Decebal Traian Remeș 2000 de euro.

„Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul Sassu Alexandru la plata către reclamantă a sumei de 4.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul Remeş Decebal Traian plata către reclamantă a sumei de 2.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale. Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâţilor, pe cheltuiala lor, la publicarea hotărârii judecătoreşti în publicaţiile ‘Evenimentul Zilei’, ‘Libertatea’ şi ‘România Liberă’, ca neîntemeiat. Obligă pârâtul Sassu Alexandru la plata către reclamantă a sumei de 1.850 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Obligă pârâtul Remeş Decebal Traian la plata către reclamantă a sumei de 1.850 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti”, conform deciziei instanţei.

Cazul a debutat în 2007 când TVR 1 a difuzat o înregistrare video cu momentul în care Decebal Traian Remeş primea de la fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan un plic, în care procurorii DNA susţineau că se afla mita de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, conform agerpres.ro.

În februarie 2013, Decebal Traian Remeş a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul „Caltaboşul”, fiind eliberat condiţionat după un an de zile.

Ulterior, în noiembrie 2016, Alexandru Sassu a afirmat la un post de televiziune că Monica Macovei este cea care a adus în TVR caseta cu „flagrantul” lui Traian Decebal Remeş, iar acesta din urmă a anunţat că o va da în judecată pe Macovei.

Monica Macovei a deschis un proces împotriva celor doi şi a avut câştig de cauză, însă decizia Judecătoriei Sectorului 2 nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *