Skip to content
Politică

Macovei vine cu soluții drastice pentru eliminarea infecţiilor intraspitaliceşti

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că singura soluție pentru eliminarea infecțiilor nosocomiale din spitalele din România e distrugerea unităților medicale vechi și construirea altora noi, așa cum se întâmplă în Occident.

„În Europa, în SUA, tocmai pentru că în timp intră bacterii în spitale, în pereți, în structuri, la 30 de ani un spital este ras și se face altul nou. Cine crede că va curăța spitalele de bacterii, se înșeală. Spitalul acela trebuie ras și făcut altul nou. Astea sunt soluțiile folosite în Europa de mult timp”, a spus Monica Macovei, cu referire la infecțiile intraspitalicești care au dus la decesul unor răniți în incendiul de la Clubul Colectiv.

Trei persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arși din Capitală au murit din cauza infecțiilor, iar Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a decis să analizeze situația infecțiilor nosocomiale din spitale, amintește romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *