Skip to content
Politică

Macovei vrea anchetarea lui Ponta. Termen limită: miercuri!

Campania electorală pentru alegerea președintelui României a produs o serie interminabilă de jocuri în care este implicată și justiția. Fost candidat în turul I, acolo unde a obținut 4,5% din voturi, Monica Macovei și-a îndreptat tirul spre Victor Ponta și a mai multor reprezentanți ai guvernului condus de social-democrat.

După ce și-a arătat susținerea pentru Klaus Iohannis, Macovei a depus o solicitat deschiderea unui dosar penal pe numele premierului și a colaboratorilor săi din cauza incidentelor de la votul din diaspora și cere anchetarea pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, abuz în serviciu și neglijență în serviciu. Cum până în prezent aceasta nu a primit un răspuns la cererea trimisă, marți seara a reiterat pe pagina oficială de Facebook doleanța trimisă către procurorul general Tiberiu Nițu și a solicitat un răspuns în cursul zilei de 11 noiembrie.

Mai jos, redăm în integralitatea sa cererea redactată de Monica Macovei:

“Către: Domnul TIBERIU-MIHAIL NIȚU
Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Domnule Procuror General,

Pe 5 noiembrie 2014 v-am trimis pe adresa [email protected] o plângere penală împotriva lui Victor-Viorel Ponta – Prim-Ministru și candidat la alegerile pentru funcția de Președinte al României, Titus Corlățean – Ministru Afacerilor Externe la data de 2 noiembrie 2014, Bogdan Stanoevici – Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni, și alții, solicitând anchetarea de urgență și tragerea lor la răspundere penală pentru că, la scrutinul din 2 noiembrie 2014, au încălcat dreptul de a alege, exercitat prin vot, al mii de cetățeni români, în special din străinătate.
Infracțiunile pentru care am cerut anchetarea celor mai de sus sunt:
1. împiedicarea exercitării drepturilor electoral (art. 385 din Codul Penal);
2. abuz în serviciu (art. 297 alin.1 din Codul Penal);
3. neglijență în serviciu (art. 298 din Codul Penal).
Până la această dată, în mod surprinzător, nu am primit niciun răspuns din partea dumneavoastră, deși soluționarea acestei plângeri penale (care este, în același timp, și un denunț penal) este o problemă de siguranță națională, la baza democrației fiind votul liber, încălcat de Prim-ministrul Ponta și ceilalți.
În aceste condiții, pentru informare publică, vă rog să îmi comunicați de urgență numărul dosarului penal, stadiul cercetării penale și când preconizați tragerea la răspundere penală pentru împiedicarea dreptului de a alege și pentru celelalte infracțiuni menționate. Faptele și dovezile sunt clare, mii de cetățeni români au vrut să voteze și au fost împiedicați să o facă.

Așteptăm un răspuns în cursul zilei de 12 noiembrie 2014”

2 comentarii la “Macovei vrea anchetarea lui Ponta. Termen limită: miercuri!

  1. Esti nebuna de legat, femeie! daca ai putea inchide toata tara asta, mai putin basistii vostri, ai jubila! Numai ca Romania nu-I mosia ta! Comunismul a trecut, Mamaie! Esti doar un procuror securest iesit la pensie, resemneaza-te!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *