Skip to content
Politică

Macovei vrea să scoată religia din școli

Monica Macovei, candidat independent la Președinție, se declară împotriva orelor de religie în scoli, considerând că se impune, în schimb, predarea istoriei religiilor, unde e „multă cultură generală”.

„Religia nu are ce căuta în școli, ci istoria religiilor ar trebui să fie introdusă. Lasă copilul să-și aleagă singur religia și dă-i istoria religiilor, care reprezintă de fapt istoria umanității, e multă cultură generală acolo”, a declarat, vineri, Monica Macovei, la Timișoara, în cadrul unei întâlniri cu oameni de cultură, potrivit pressalert.ro.

Europarlamentarul și-a exprimat, de asemenea, și indignarea față de destinația unei părți din fondul de rezervă a Guvernului, ea susținând că se impune alocarea de mai mulți bani pentru cultură.

„Săptămânal, din fondul de rezervă se dau bani pentru biserici, pentru asta sunt bani. „Dacă aveți bani pentru biserici, dați și pentru cultură”, așa trebuie să le spuneți guvernanților. Bani sunt, există acest fond de rezervă care ar trebui folosit atunci când este nevoie, în caz de calamități, inundații, etc, dar 90 % din acești bani s-au dus la biserici. Mai bine s-ar da acești bani căminelor de bătrâni”, a mai spus Monica Macovei.

3 comentarii la “Macovei vrea să scoată religia din școli

  1. aceasta martafoaica cheltuie bani oamenilor de bun simt pentru a parveni si a ajunge presedinte al acestei tari ma i bine Macovei decat aceasta fufa parvenita

  2. Stimata Doamna…..dc chiar vreti sa luati vreun vot sa nu uitati un lucru: ”poporul roman e 90% ORTODOX….adica popor crestin”…dumneata dc esti atee nu trebuie sa incerci si pe altii sa-i schimbi….sau poate ai prefera ora de sexologie in scoli….JENANT….asta-i lumea care ne conduce….ramai europarlamentar ca macar acolo aia nu te baga in seama cand aud ce debitezi.

  3. Euroecumenistamason a ajuns să ne de a sfaturi cum să ne mântuim!!! Să alegem orice altfel de religie în afară de cea ortodoxă. Istoria Religiilor este cea mai bună in viziunea ”PREOTESEI” Adica ne propune ”preoteasa” un sincretims de religii care este NEW AGE (NOUA EPOCA). prin care să invătăm despre masonerie , wudu si martorii lui iehova etc, care toti sunt impotriva lui Hristos Fiul lui Dumnezeu Celui Viu Cel Unul nascut din Fecioara Maria și s-a facut om. Incă nu am fost informaţi de nici un cult din România, chiar şi mason, că find apartenentă a vreunui cult in calitate de ”preot” din lumea aceasta. Dacă nu este ”preot” atunci avem toate datele din articolul sus mentionat să credem ca ea totusi funcționeaza ca si ”preotasă” a vreunui club select în secret. Dacă este așa sa îi fie ruşine că nu are curajul să ne spună ce este de fapt politician sau ”preotesă”. Că exista astăzi lozinca că biserica să nu facă politică, pentru că nu este obiectul ei. Atunci Monica Maocovei cu a cui drept face cursuri religie in tara asta. Cu avizul a carui cult din tara asta face ecumenism? Dar ea eumenista poate să facă religie. Biserica să nu facă politică dar, statul da. Să invătăm istoria religiilor, ca nu cumava să aflăm Adevărul. Adica să invătăm despre masoni (despre cum sa dam adoratie satanei, nu?) si martorii lui Iehova. Asta vrem sa votam? Toata istoria religiilor la un loc formeaza un cult cu mai multi dumnezei. adica ne intoarcem la cultul imperiului roman? Aceasta ne propune ”preoteasa”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *