Macovei vrea să scoată religia din școli

Monica Macovei, candidat independent la Președinție, se declară împotriva orelor de religie în scoli, considerând că se impune, în schimb, predarea istoriei religiilor, unde e „multă cultură generală”.

„Religia nu are ce căuta în școli, ci istoria religiilor ar trebui să fie introdusă. Lasă copilul să-și aleagă singur religia și dă-i istoria religiilor, care reprezintă de fapt istoria umanității, e multă cultură generală acolo”, a declarat, vineri, Monica Macovei, la Timișoara, în cadrul unei întâlniri cu oameni de cultură, potrivit pressalert.ro.

Europarlamentarul și-a exprimat, de asemenea, și indignarea față de destinația unei părți din fondul de rezervă a Guvernului, ea susținând că se impune alocarea de mai mulți bani pentru cultură.

„Săptămânal, din fondul de rezervă se dau bani pentru biserici, pentru asta sunt bani. „Dacă aveți bani pentru biserici, dați și pentru cultură”, așa trebuie să le spuneți guvernanților. Bani sunt, există acest fond de rezervă care ar trebui folosit atunci când este nevoie, în caz de calamități, inundații, etc, dar 90 % din acești bani s-au dus la biserici. Mai bine s-ar da acești bani căminelor de bătrâni”, a mai spus Monica Macovei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: