Skip to content
Politică

Macron ajunge la București pentru a se întâlni cu Iohannis și Tudose

theatlantic.com

Președintele Franței, Emmanuel Macron va ajunge luna aceasta în România pentru a răspunde invitației făcută de omologul său, Klaus Iohannis.

Vizita președintelui Franței este programată în ultima parte a acestei luni (cel mai probabil pe 24 august), oficialul francez urmând a se întâlni cu Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose.

Vizita președintelui Franței la București are drept scop chestiuni politice stringente ce țin de Uniunea Europeană, probleme de securitate și apărare, dar și dezvoltarea economică, anunță DCNews.ro. Franța se află în topul investitorilor străini în România, inclusiv cu cea mai importantă întreprindere românească – Uzinele Dacia. Investițiile franceze se regăsesc în domeniul industrial , dar și în bănci, asigurări, înaltă tehnologie și telecomunicații.

Pe de altă parte, prezenta președintelui Macron în România poate fi explicată și prin anunțarea unui paln multianual de dotare a Armatei Române, chestiune care stârnește interesul companiilor franceze din industria de apărare, aflate în căutare de noi piețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *