Skip to content
Politică

Macron arată pisica Frexitului către UE

secretsofthefed.com

Candidatul centrist la alegerile prezidenţiale din Franţa, Emmanuel Macron, îi arată Uniunii Europene pisica ieşirii Franţei din UE (aşa-numitul „Frexit”), în cazul în care entitatea suprastatală nu se va reforma.

Declaratiile oferite pentru BBC vin pe fondului traseului bun inregistrat de contracandidata sa, Marine Le Pen, care a reusit in ultima vreme sa avanseze usor in sondaje pe baza sentimentului anti-UE si prin promisiunea de organizare a unui referendum pentru mentinerea Frantei in blocul comunitar. Aceasta se bucura de o popularitate mult mai mare in zonele rurale si in bazinele industriale, iar Macron, cotat in sondaje cu 20 de puncte avans, incearca sa atraga si el o parte din acest electorat, transmite Hotnews.

„Sunt un pro-european. Am aparat constant in aceste alegeri ideea europeana si politicile europene deoarece consider ca sunt extrem de importante pentru poporul francez si pentru locul tarii noastre in cadrul procesului de globalizare. Dar, in acelasi timp, trebuie sa ne confruntam cu realitatea, sa ascultam poporul nostru si sa ascultam faptul ca sunt extrem de furiosi astazi, nerabdatori, si ca disfunctionalitatile UE nu mai sunt sustenabile, astfel incat consider ca in mandatul meu, in prima zi dupa alegeri, va fi in acelasi timp momentul reformarii in profunzime a Uniunii Europene si a proiectului european”, a detaliat politicianul.

Macron a adaugat ca, daca se permite in continuare functionarea la fel a UE, acest lucru ar fi o „tradare”.

„Si nu vreau sa fac asta. Pentru ca a doua zi, vom avea un Frexit sau vom avea din nou Frontul National” (formatiunea de extrema dreapta condusa de Marine Le Pen), a avertizat Emmanuel Macron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *