Skip to content
Politică

Macron, dat de gol de cifre. Un SONDAJ dezvăluie disperarea legată de România

bbc.co.uk

Președintele Franței, Emmanuel Macron, este dat de gol de către cifre. Un SONDAJ demască disperarea oficialului de la Paris în ceea ce privește vânzarea de armament către România.

Se pare că gestul francezului are ca scop să oprească prăbușirea propriei popularități, care a scăzut în august cu 14 puncte procentuale, la 40%, arată un sondaj IFOP pentru ziarul Journal du Dimanche. Evoluția negativă continuă, după ce procentajul celor satisfăcuți de prestația șefului statului a scăzut cu 10% și în iulie, transmite Agerpres.

Premierul Edouard Philippe este și el mai puțin apreciat; proporția francezilor care îl apreciază pozitiv a scăzut de la 56% în iulie la 47% în prezent.

De la primul barometru IFOP, publicat în urmă cu trei luni, imediat după alegeri, Macron a pierdut 22% în sondaje, menționează AFP. Predecesorul său, socialistul Francois Hollande, avea după același interval, în 2012, o popularitate de 54%, iar președintele de dreapta Nicolas Sarkozy se bucura de o cotă de 667% în august 2007, reamintește agenția.

Sondajul citat arată că opozantul cel mai probabil al lui Macron în următorii ani este liderul stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, cu 59%, urmat de Marine Le Pen, șefa Frontului Național, de extremă dreaptă, cu 51%, și la mare distanță de fostul socialist Benoit Hamon și de reprezentantul Republicanilor, de dreapta, ambii cu 27%.

Ancheta a fost realizată prin internet și telefonic în 25 și 26 august, pe un eșantion de 1023 de persoane reprezentativ pentru cetățenii francezi în vârstă de peste 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *