Skip to content
Externe

Macron, invitat de Zelenski în Ucraina pentru a vedea cu ochii lui „genocidul”

Twitter

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a invitat în Ucraina pe președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru a vedea că armata rusă comite „genocid”, termen pe care liderul francez a refuzat până acum să îl folosească, scrie Digi24.

„Am vorbit cu Emmanuel Macron. Cred că el vrea să facă astfel încât Rusia să se angajeze într-un dialog. I-am spus că vreau să înțeleagă că acesta nu este război, nu este nimic altceva decât genocid. L-am invitat să vină când va avea ocazia. Va veni și va vedea și sunt sigur că va înțelege”, a spus Zelenski într-un interviu pentru CNN.

În cadrul interviului, Zelenski a mai spus că dorește ca președintele american Joe Biden să vină în Ucraina.

Emmanuel Macron s-a distanțat săptămâna trecută de termenul „genocid” folosit de omologul său american, Joe Biden, pentru a-l acuza pe liderul rus, Vladimir Putin, de crime în Ucraina și a pus la îndoială utilizarea unei „escaladări a cuvintelor” în a putea pune capăt războiului.

Volodimir Zelenski a precizat că refuzul preşedintelui francez de a denunţa un genocid în Ucraina de către armata rusă este „foarte dureros”.

Președintele american, Joe Biden, a confirmat marţi faptul că l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin de comiterea unui genocid în Ucraina, la câteva ore după ce a folosit acest cuvânt pentru prima dată pentru a descrie situaţia din ţara invadată de forţele ruse.

Volodimir Zelenski a lăudat atitudinea omologului său american, calificându-l un „lider adevărat”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *