Skip to content
Internațional

Macron, pozitiv la coronavirus: Premierul portughez, testat negativ, dar rămâne în izolare preventivă

theatlantic.com

Premierul portughez Antonio Costa a fost testat negativ pentru COVID -19, dar rămâne în ”izolare preventivă” după ce a avut miercuri o întrevedere cu preşedintele francez Emmanuel Macron, testat pozitiv, a anunţat joi cabinetul său, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Costa ”a fost testat negativ pentru COVID-19”, dar va rămâne în izolare până când autoritatea sanitară va stabili măsurile pe care trebuie să le respecte, a precizat sursa citată într-un comunicat.

Şeful executivului socialist a decis să-şi anuleze „întreaga agendă care implica prezenţa sa fizică”, printre care vizite în Republica Sao Tome şi Principe şi în Guineea-Bissau, două foste colonii portugheze în Africa.

Costa a participat miercuri la un dineu la Palatul Elysee alături de preşedintele francez, în problema preşedinţiei Consiliului UE, pe care Portugalia se pregăteşte să o preia începând din 1 ianuarie pentru şase luni.

Cu o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, Portugalia a înregistrat de la începutul pandemiei până miercurea aceasta puţin peste 5.800 de decese cauzate de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *