Skip to content
Internațional

Macron şi el-Sisi îndeamnă la ”cea mai mare reţinere” în faţa riscului unei ””escaladări militare” în Libia

Preşedinţii francez Emmanuel Macron şi egiptean Abdel Fattah el-Sisi au discutat la telefon despre ”riscurile unei escaladări militare” în Libia şi au îndemnat ”toţi actorii internaţionali şi libieni (…) la cea mai mare reţinere”, a anunţat luni preşedinţia franceză, relatează AFP, citată de news.ro.

Ei şi-au exprimat voinţa ajungerii la un acord politic în cadrul ONU, cu respectarea principiilor agreate la Paris, Palermo şi Abu Dhabi, în vederea restaurării unităţii şi suveranităţii depline a Libiei”, adaugă Palatul Elysée.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a deschis joi calea unei intervenţii militare turce directe în Libia, anunţând un viitor vot în Parlament cu privire la trimiterea unor trupe în susţinerea Guvernului de Uniune Naţională (GNA) de la Tripoli în faţa oamenilor celui mai puternic om din estul Libiei, mareşalul Khalifa Haftar.

Cei doi şefi de stat au evocat, de asemenea, situaţia în estul Mării Mediterane şi au ”apreciat că protocolul de acord încheiat între Turcia şi Libia cu privire la delimitarea jurisdicţiilor lor maritime este contrar dreptului mării” şi ”au convenit să rămână în contact strâns cu privire la acest subiect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *