Skip to content
Internațional

Macron şi Merkel se vor întâlni la Istanbul cu președintele turc, pentru a discuta despre migranţi şi Siria

b1.ro

Cancelarul german Angela Merkel şi şeful statului francez Emmanuel Macron se vor deplasa la 17 martie la Istanbul pentru discuţii despre migranţi şi Siria, cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat acesta din urmă presei din Turcia, potrivit AFP şi Reuters.

Ne vom reuni la Istanbul săptămâna viitoare, marţi (17 martie – n.r.)„, a declarat Erdogan într-o discuţie cu presa turcă în avionul care l-a adus înapoi în Turcia de la Bruxelles.

El a mai spus că la summit ar putea să participe, de asemenea, şi premierul britanic Boris Johnson.

Erdogan a atras atenţia totodată că Turcia nu intenţionează să îşi închidă punctele de trecere a frontierei spre Europa pentru moment şi că Grecia trebuie să îşi deschidă în prezent graniţa.

Liderul turc s-a întâlnit luni la Bruxelles cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, fără ca la finalul discuţiilor să fie publicată o declaraţie comună sau să fie susţinută o conferinţă de presă comună, aşa cum era planificat.

Această întâlnire a fost convocată de urgenţă după ce Turcia a anunţat în urmă cu două săptămâni deschiderea frontierelor sale cu Europa pentru a permite miilor de migranţi să plece de pe teritoriul său, provocând un aflux la frontiera cu Grecia, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *