Skip to content
Politică

Mădălin Voicu revine la Palatul Victoria. Ce funcție va avea în Guvernul Ciucă

bzi.ro

Mădălin Voicu, fost deputat și muzician, revine în politică și nu oricum, ci direct în Guvernul PSD + PNL + UDMR. Premierul Nicolae Ciucă a semnat joi, 6 ianuarie 2022, decizia privind numirea lui Voicu.

Fost dirijor și fiu de violonist, Mădălin Ștefan Voicu a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii, unde pesedistul Lucian Romașcanu ocupă funcția de ministru, la cel de-al doilea mandat.

Tot joi, Florina Alina Pădeanu a fost numită în funcția de consilier de stat în Cancelaria Primului-Ministru. De asemenea, au fost eliberați din funcție Ion Alin Dan Ignat, consilier de stat în Cancelaria Primului-Ministru și George Mierliță, secretar de stat la Ministerul Mediului. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Mădălin Voicu a fost parlamentar timp de 20 de ani. Primul mandat l-a bifat în perioada 1996-2000, din partea Partidei Romilor. Apoi au urmat 16 ani în Parlament din partea PSD, deci patru mandate.

Fostul dirijor a mai ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii și în intervalul 2017-2019, până când a fost demis de premierul PNL de la acea vreme, Ludovic Orban.

Mădălin Voicu este fiul fostului mare violonist Ion Voicu, în memoria căruia a fost și numit un parc din București, localizat aproape de Piața Romană. Ion Voicu a murit în anul 1997, în Capitală, la vârsta de 74 de ani.

Actualul secretar de stat, în vârstă de 70 de ani, a fost căsătorit de trei ori și are șapte copii. El a fost prieten foarte bun cu fiul cel mic al lui Nicolae Ceaușescu, Nicu și cu excentricul Serghei Mizil, fiul fostului ministru al Finanțelor din perioada PCR, Paul Niculescu-Mizil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *