Skip to content
Coronavirus

MAE: 90 de cetăţeni români care erau blocaţi pe teritoriul Regatului Belgiei şi al Regatului Ţărilor de Jos au revenit în ţară cu o cursă TAROM

www.cugetliber.ro

Nouăzeci de cetăţeni români care au rămas blocaţi pe teritoriul Regatului Belgiei şi al Regatului Ţărilor de Jos din cauza suspendării zborurilor au revenit, marţi, în ţară, cu o aeronavă tarom. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că sunt studenţi Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă s-au încheiat sau au fost reziliate, cazuri medicale, studenţi aflaţi în tranzit din Statele Unite ale Americii şi alte persoane care se află în situaţii deosebite, informează news.ro.

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 mai, au revenit în ţară  90 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Belgiei şi al Regatului Ţărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, a anunţat, marţi, MAE.

Potrivit sursei citate, printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc studenţi Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă s-au încheiat sau au fost reziliate, cazuri medicale, studenţi aflaţi în tranzit din Statele Unite ale Americii şi alte persoane care se află în situaţii deosebite.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta Bucureşti-Bruxelles-Amsterdam-Bucureşti.

Potrivit MAE, demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă pentru patru cetăţeni ai Republicii Indonezia, un cetăţean al Regatului Belgiei şi un cetăţean al Regatului Ţărilor de Jos, rezidenţi în România.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate”, a mai transmis MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *